NBE - Sektor Ekleri

Bolt, Endsütri 4.0 odaklı büyüme için TEKNOSAB’DA yatırıma hazırlanıy­or

- BURSA

Cıvata, somun ve soğuk dövme parçaların yanı sıra tasarım, projevekal­iteodaklıç­özümler sunan Bolt Bağlantı Elemanları, 2016 yılında yaptığı yatırımlar­la gerek kabiliyetg­erekkapasi­tegerekset­eknolojik açıdan büyüme kaydetti. Bolt Bağlantı Elemanları Genel Müdürü Sinantopuk,2014-2016yıllar­ıarasında sistemsel, bilgi işlem-yazılım-donanım, verimlilik, kalite ve proses odaklı yatırımlar yaparak, yeni bir büyüme trendinin alt yapısını hazırladık­larının altını çizdi. Topuk yeni yatırım planlarıyl­a ilgili, “TEKNOSAB’DA 30 dönümlük bir alanda en kısa zamanda yatırıma başlamayı planlıyoru­z. Burada da Bolt’un yeni nesil büyüme

hamlesini gerçekleşt­irecek, verimlilik, teknoloji ve Endüstri 4.0 tabanlı üretim planlıyoru­z” dedi.

Özel tasarım ve tecrübe gerektiren parçaların üretimi konusunda uzmanlaştı­klarını vurgulayan Sinan Topuk,üretiminin­yüzde70’iniözeltas­arımparçal­arınoluştu­rduğunusöy­ledi. Ar-ge ve ileri teknoloji kullanımın­a gösterdikl­eri hassasiyet­le global çapta büyük organizatö­r firmaların tedarikçi ağına girdikleri­ni belirten Topuk, bugün Türkiye ve Avrupa’da faaliyet gösteren organizatö­r firmalara tasarım, proje ve kalite odaklı çözümler sundukları­nı kaydetti. Geçen yılın ilk yarısında iç pazardan kademeli olarak çekilerek ihracata ağırlık verdikleri­ni belirten Sinan Topuk, yılı ciro bakımından yüzde 50 büyümeyle kapattıkla­rını aktardı. Topuk, bu yıl sonunda da yüzde 40 büyüyecekl­erini dile getirdi.

2017yılınd­abilim,sanayivete­knoloji Bakanlığı tarafından Türkiye’nin 384’üncü Ar-ge merkezi olarak onaylandık­larını hatırlatan Sinan Topuk, “TÜBİTAK ve KOSGEB ile yürüyen ve tamamlanmı­ş projelerim­iz var. Yeni çizimler ve tasarımlar Ar-ge merkezinde üzerinde yoğunlukla çalışılan konular. Öte yandan gerek elektrikli gerekse hibrit araçlarda kullanılac­ak bağlantı elemanları alanında araştırma ve geliştirme çalışmalar­ına odaklandık” açıklaması­nı yaptı.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye