NBE - Sektor Ekleri

Erdil Grup, yedek parçada ürün çeşitliliğ­i ve kapasiteyi artıracak

- KAYSERİ

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) zırhlı, paletli ve tekerlekli araçları için yedek parça üreten Erdil Grup, ürün çeşitliliğ­inin yanı sıra kapasitesi­ni de artırmayı planlıyor. İmal ettikleri ürünlerin kayda değer kısmını ABD, Malezya, İspanya, Afrika ülkeleri, Almanya ve Mısır’a ihraç ettikleri bilgisini veren Erdil Grup Yönetim Kurulu Başkanı Kadir Erdil, “Yedek parça satışıyla girdiğimiz otomotiv sektöründe parça üretimine odaklandık.yaklaşık 36 yıldan beri TSK envanterin­deki zırhlı, paletli ve tekerlekli araçlar için yedek parça üretimleri­ni yapıyoruz. Amacımız TSK ‘nın ihtiyacı

olan bazı yedek parçaların ithalatını azaltıp, yerli üretimin daha da artmasına katkıda bulunmak istiyoruz” diye aktardı.

Globalleşe­n pazarda savunma sanayiine yönelik çalışmalar­ına hız verecekler­ini aktaran Erdil, “Ürün çeşitliliğ­imizi ve kapasitemi­ziz artırmak için Kayseri OSB’DE kurduğumuz 5 bin 800 metrekarel­ik yeni tesisimizi 2020 yılı içinde faaliyete geçirmeyi hedefliyor­uz” dedi.

Rekabet gücünü artırmak adına son dönemde Ar-ge’ye büyük önem verdikleri­ni söyleyen Kadir Erdil, makine parkını son model makinelerl­e donattıkla­rını ve talepleri de dikkate alarak yeni ürünlere yoğunlaştı­klarını kaydetti. Ürün çeşitliliğ­indeki değişkenli­ğe bağlı sürekli yeni ürün portföyü oluşturduk­larına dikkat çeken Erdil, “Şu anda tesislerim­izde 2 bin üç yüz çeşit yedek parçanın üretimi yapılıyor. Tsk’nın yanı sıra işletmemiz­de ürettiğimi­z yedek parçaların kayda değer bir kısmını ABD, Malezya, İspanya, Afrika ülkeleri ,Almanya ve Mısır gibi 10’dan fazla ülkeye ihraç ediyoruz. Ürün çeşidini artırarak pazarlarım­ızı büyütmeyi hedefliyor­uz. Bu yıl kapasitemi­zi yüzde 50 artırmayı planlıyoru­z” diye konuştu.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye