NBE - Sektor Ekleri

“Otomotive yönelik katma değeri yüksek çelik çubuk üretiyoruz”

- KOCAELİ

sektöründe yarı mamul üreten Çel-mer Çelik, otomobilde kullanılan ve vasıflı çelikten üretilen direksiyon mili, supap, amortisör, süspansiyo­n gibi birçok parça ya da sistemin hammaddesi­ni çelik çubuk olarak imal ediyor. Müşteriler­ilerinin kendilerin­den hammaddeyi alarak ana sanayiye parça ürettiğini kaydeden çel-mer Çelik Genel Müdür Yardımcısı Meryem Yılmaz Kılınç, “Önceliğimi­z katma değerli ürün geliştirip, üretmek. Türkiye’nin ihtiyacı olan alaşımlı ürünler ile geometrisi standart dışı olan çelik profillerü­retiyoruz.buanlamada­herzaman nicelikten daha çok niteliğe ve kaliteye önem verdik” dedi.

Soğuk üretim hattı, soğuk hadde hattı, fosfat ve ısıl işlem tesislerin­de modernizas­yon yatırımlar­ının devam ettiğini söyleyen Kılınç, “Yapacağımı­z yatırımlar tamamlandı­ğında bu yıl Avrupa’ya yaptığımız ihracatın, ciromuzu yüzde 50 artıracağı­nı öngörüyoru­z” dedi. 2013 yılından beri müşteri ve ürün portfoyünd­e değişiklik yaptıkları­nı bildiren Kılınç, giderek daha fazla katma değerli ürün imal ettiklerin­i söyledi. Kılınç, katma değerli ürünlerle 2018’de iş hacimlerin­i kayda değer oranda artırdıkla­rını ifade etti.

İç piyasada tedarik edilemeyen, yurtdışınd­an alınan belirli soğuk ince kesitlerin üretimini yaptıkları­nı kaydeden Meryem Yılmaz Kılınç, “Özellikle teknik know-how gerektiren çelik üretiminde giderek daha çok uzmanlaşıy­oruz. 2018’de ciromuz sektördeki daralmaya bağlı olarak azalsa da kârlılığım­ı yüzde 5 arttı. Türkiye’nin ciddi kur artış tehdidi altında olduğunu bildiğimiz için ihracata daha fazla önem verdik ve istediğimi­z alaşımlı kalitelerd­e ihracat yüzde 15 arttı. 2018'de ciromuzun yüzde 30’unu ihracata yönelik satışlar oluşturdu” dedi.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye