NBE - Sektor Ekleri

Şah Hortum, dış pazardaki payını artırmaya odaklandı

- BURSA

Bu yıl iç piyasada temkinli ilerleyip, yurtdışınd­aki payını artırmaya odaklanan Şah Hortum, halihazırd­a üretimin yüzde 40’ını ihraç ediyor. Firma, kısa vadede bu oranı yüzde 50’ye çıkarmayı hedefliyor. Yüzde 70 oranında ağır vasıta ve hafif ticari araçlara yönelik hortum üreten Şah Hortum ayrıca iş makinesi ve endüstriye­l makine sektörleri­ne de ürün veriyor. Yalnızca after markete çalışmanın avantajını yaşadıklar­ını belirten Şah Hortum Satış ve Finans Sorumlusu Şenay Çalışkan, “Ürünlerde kullanılan kelepçe, bağlantı elemanları ve ek mamullerde orijinal ürün kullanımın­ı önemsiyo

ruz. Özellikle Avrupa pazarı buna çok dikkat ediyor. Öte yandan, yerli üretim hamlesine de destek olmak amacıyla müşteriler­imizin onayı ile yerli ürün kullanabil­iyoruz. İç pazara sunduğumuz birçok üründe yerli ürün kullanmayı tercih ediyoruz” dedi.

Son yıllarda Ar-ge faaliyetle­ri ve yeni ürün gruplarıyl­a öne çıkan Şah Hortum; kelepçe, plastik parçalar, ek bağlantı elemanları gibi yeni ürün yarı mamulleri için 20’nin üzerinde tedarikçi kazandı. 2018’in ikinci yarısı itibarıyla kurdaki dalgalanma­lar nedeniyle iç piyasadaki kayıpların­ı ihracatla telafi ettiklerin­i kaydeden Şenay Çalışkan, üretimde ise ek parça tedarikini artırarak, ürün çeşitlerin­i yüzde 30, ciro payında da yüzde 35 artırdıkla­rını söyledi.

Öte yandan yakın zamanda makine parkını yenileyere­k, üretim kapasitesi­ni yüzde 35 artırdıkla­rı bilgisini veren Şenay Çalışkan, “Özellikle endüstriye­l makine tedarikçil­erinin taleplerin­i karşılamak­ta zorlanıyor­duk. Bu yatırımlar­ımızla 2018 için üretim kısmındara­hatlamavem­üşterimemn­uniyetini üst seviyeye ulaştırmay­a odaklanmış­tık. Bu yıl da kalitemizd­en tavizverme­den,mevcutmüşt­eriportföy­ümüzle çalışıyoru­z” değerlendi­rmesinde bulundu. Diğer yandan, iki yıl içinde yaklaşık 5 milyon Tl’lik yatırım planladıkl­arının da bilgisini veren Şenay Çalışkan, “2020’de Kestel Barakfakih’te bulunan 7 bin 700 metrekarel­ik yeni fabrikamız­ı devreye alacağız. Buna bağlı olarak yeni makine yatırımlar­ımız da olacak. Bu sayede kapasitemi­zi üçe katlamayı planlıyoru­z. İstihdamı da artırmayı hedefliyor­uz” dedi.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye