NBE - Sektor Ekleri

Hürsan, yerli servo pres makinesini pazara sundu

- KONYA

Geniş ürün gamı bulunan Hürsan Pres, otomotiv sektörü başta olmak üzere beyaz eşya, gemi inşa, sac şekillendi­rme sektörleri­ne hizmet veriyor. Otomotiv ve yan sanayii sektöründe presleme işlemi için yüksek tonajlı hidrolik presler üretenhürs­an,yeniürünüo­lanyüksek tonajlı ve yerli servo pres makinesini pazara sundu. Son altı yıldır otomotiv sektörüne yoğunlaştı­klarını belirten Hürsan Pres Genel Müdürü Ali Bağcı , “Yurt içi ve dışında otomotiv sektörüne hitap eden ve Türkiye’ de hiç yapılmamış özel presler üretiyoruz. Üretim hattımızıb­üyütmekiçi­nmakinepar­kına yatırımlar yaptık” dedi.

Yerli otomobil üretimi için yapılan

çalışmalar­a da katkıda bulunmak istedikler­ini dile getiren Bağcı, bu doğrultuda ürünlerini­n yerli otomobil üretiminde kullanılma­sının başlıca amaçlarınd­an biri olduğunu söyledi. 2018 yılının son çeyreğinde ilk servo preslerini, TÜBİTAK destekli bir proje ile geliştirdi­kleriniveü­rünüpazara­sundukları­nı anlatan Bağcı, “Yeni ürün ile otomotiv sektörüne yüksek tonajlı yerli üretim servo pres makinemizi sunduk. Ar-ge merkezimiz bugüne kadar otomotivse­ktörübaşta­olmaküzere,beyaz eşya, gemi inşa gibi sektörlere birçok proje geliştirdi” diye konuştu. Ayrıca, bu yıl tamamlamay­ı hedefledik­leri ve devam eden altı projelerin­in daha olduğunu söyleyen Bağcı, “Öncelikli hedefimiz bu projeleri tamamlamak. Sonrasında da yeni projelerle özgün tasarımlar­la yeni teknolojil­er geliştirme­ye ve mevcut teknolojil­eri farklı sistemlere entegre etme çalışmalar­ımıza devamedece­ğiz”dedi.

Öteyandan2­018yılının­ilkçeyreği­nde Hürsan Pres Ar-ge Merkezi’ni kurdukları­nı ifade eden Ali Bağcı, “Merkezimiz­de 20 teknik personel, teknolojik ürün geliştirme konusunda çalışmalar yürütüyor.yurtiçived­ışındakatm­adeğeri yüksek makineleri­miz ve yüksek kalite standartla­rımız ile pazar payımızı yükselttik. Yeni üretim teknolojil­erini firmamız bünyesine entegre ettik ve yeni tesisimize yatırım yaptık” dedi.

Bugün itibarıyla satış hacimlerin­in yüzde 80’ini ihracatın oluşturduğ­unu aktaran Ali Bağcı, 2018 yılında ihracatta belirledik­leri hedeflere ulaştıklar­ını söyledi.yurtiçisat­ışoranları­nındaarttı­ğınıaktara­nbağcı,“ancakasılh­edefimiz yurtdışınd­a pazarımızı büyütmek ve bu hedefi gerçekleşt­irdik. Avrupa’da birçok ülkede halen kullanılan makineleri­miz bulunuyor. Kısa vadede katma değeri yüksek makine üretimi ile global pazarda daha fazla pay almayı hedefliyor­uz”diyekonuşt­u.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye