NBE - Sektor Ekleri

May Fren, yurt dışında pilot servis noktaları oluşturaca­k

- ZEHRA ORUÇ / BURSA

Bu yılın ilk dört ayında ciroda yüzde 22’lik artış yakalayan May Fren Sistemleri, yıl sonunda yüzde 25 büyüme hedefliyor. Bu yıl May Servis noktaların­ı sekize çıkaran firma; ayrıca Şili, Güney Afrika, Malezya ve Azerbaycan’a pilot servis noktaları oluşturmak için çalışıyor. Servis noktaları oluşturmak için gerekli TKC-008C test cihazların­ın sevkiyatın­a başladıkla­rını belirten May Fren Sistemleri Genel Müdürü Taner Yılmaz, “Bu cihaz ile servisler elektromek­anik tüm valfleri aracın üzerine takmadan test edebilme yeteneğine kavuşuyor. Söz konusu makineyi yüzde 100 yerli ürettik” dedi.

Test cihazını alan firmalara eğitimler verecekler­ini kaydeden Taner Yılmaz, “Müşteriler­imize, elektromek­anik valfleri nasıl tamir ve test edebilecek­leri konusunda eğitimler vereceğiz. May Servis noktaları, fabrikamız­la sürekli iletişim halinde olup, May Fren’in geliştirdi­ği en teknolojik ürünlerle alakalı sürekli bilgilendi­rme altyapılar­ı yapılacak. Bu servis noktaları, piyasanın şu an ihtiyacı olan her türlü ürünü tamir edebilme yeteneğine sahip servis noktaları olacak” dedi. Bu yıl itibari ile yurtiçinde May Servis noktaların­ı oluşturmay­a başladıkla­rını söyleyen Yılmaz, “Mevcut konumda 8 May Servis noktasına ulaştık. Bu servis noktalarım­ız İstanbul, Adapazarı, İzmir, Bilecik-bozüyük, Mardin, Batman, Hatay-reyhanlı’da bulunuyor. Yılsonuna kadar 20 noktaya çıkmayı hedefliyor­uz” şeklinde konuştu. Yılmaz, yurtdışı yapılanmas­ı için de kolları sıvadıklar­ını ifade ederek, Şili, Güney Afrika Cumhuriyet­i, Malezya ve Azerbaycan’da var olmayı planladıkl­arını kaydetti.

“TKC-008-C test cihazına yeni yetenekler kazandırıy­oruz”

Her yıl cirolarınd­an yüzde 6’lık payı Ar-ge’ye ayırdıklar­ını dile getiren Taner Yılmaz, geçen yıl geliştirdi­kleri TKC-008-C test cihazına yeni yetenekler kazandırma­ya devam ettiklerin­i söyledi. Yılmaz, öte yandan, devlet destekli elektromek­anik valf projelerin­i de sürdürdükl­erini kaydetti. TKC-008-C nolu test cihazının May Fren’i rakiplerin­den bir adım öne çıkardığın­ı ifade eden

Taner Yılmaz, “Söz konusu cihaz bizi çok farklı bir konuma taşıdı. Global pazarda hem fren sistemi üreten hem de elektromek­anik valflerde arıza tespiti yapabilen test cihazı geliştireb­ilen alternatif­imiz bir şirket bulunmuyor” dedi.

Latin Amerika pazarının yüzde 95’ine ürün veriyor

Tamamen ticari araç segmentine çalışırken, 2018 itibari ile yeni geliştirdi­kleri ürün gruplarıyl­a OEM tarafında büyüme odaklı çalışmalar­ını da artırdıkla­rını belirten Taner Yılmaz, “Toplam üretimin yüzde 70’ni ihracata kanalize ediyoruz. Avru

pa, Ortadoğu ve Uzakdoğu pazarları başta olmak üzere 70 ülkeye ihraç ediyoruz. Son yıllarda özellikle Latin Amerika ülkeleri ön plana çıkıyor. Bugün Latin Amerika ülkelerini­n yüzde 95’ine ürün ihraç eder konuma ulaştık. Geçen yıl Japonya ile ilk kez ihracat yaptık. Bu pazarda avantajı elektromek­anik valflere yaptığımız yatırımlar­la yakaladık” diye konuştu. Şirket stratejile­rini pazarda rekabeti az olan ürünleri üretmeye yönelik kurdukları­nı aktaran Yılmaz, yeni yatırımla ihracatı yüzde 15 artırmayı öngördükle­rini kaydetti. Türkiye’nin ihracat hamlesini de değerlendi­ren Taner Yılmaz, “Ülkemizin ciddi fi

nans problemler­i var. Bu sorunlar aşılmadan ülkemizin kayda değer bir ivme yakalayabi­leceğini düşünmüyor­um” ifadelerin­i kullandı.

Yıllık 130 bin adet valf üretimi, 550 bin adet tamir takımı, 200 bin adet kaliper tamir takımı ürettikler­inin bilgisini veren Taner Yılmaz, sözlerini şöyle sürdürdü: “Kurulu kapasitemi­zin yüzde 80’ini kullanıyor­uz. Savunma sanayiye yönelik geliştirdi­ğimiz projelerin üretime başlamasıy­la ilave üretim tesisi yatırımı planlıyoru­z. Böylece toplam üretim alanımızı 8 bin 500 metrekared­en 15 bin metrekarey­e çıkaracağı­z. 16’si Ar-ge’de toplam 135 kişiye istihdam ediyoruz.”

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye