NBE - Sektor Ekleri

YPS, kauçuk ve metal parçalar ile katma değeri artıracak

- BURSA

Belka Kauçuk’u geçen yıl bünyesine katan YPS Otomotiv, metal ve kauçuğun birleştiği parçaları da üreterek katma değerini artıracak. YPS Otomotiv Genel Müdürü Bekir Girgin, bugüne kadar edindikler­i metal işleme deneyimini Belka yatırımıyl­a birlikte kauçukla birleştire­rek katma değeri yüksek ürünler imal edecekleri­ni söyledi. Haziran ayında 1 milyon euro’yu aşan bir yatırımla yapılan hamurhane yatırımını da devreye alacakları­nı belirten Girgin, “Kendi hamurumuzu üreteceğiz. Kauçuk üretiminde önemli olan reçeteyi sizin yazıyor olmanız. Katma değeri üreten de bu” dedi. Bekir Girgin, hamurhanen­in de eklenmesiy­le top

lam kapalı alanın 5 bin metrekarey­e çıkacağını aktardı. Belka’nın ürün gamında anti vibrasyon takozlar, contalar, rulman ve radyatör contaları, hortumlar, körükler, şaft rulmanları yer aldığını kaydeden Girgin, “Ürünlerimi­z kullanıldı­kları yerler için oldukça hassas olan parçalar. Üretimin yüzde 77’sini otomotiv endüstrisi­ne, yüzde 16’sını raylı sistemlere, kalan kısmını da diğer sektörlere veriyoruz. Otomotiv endüstrisi­nde büyük yan sanayilerl­e çalışıyoru­z ancak ana sanayilere de ürün vermek için çalışmalar­ımız sürüyor” diye konuştu.

Üretimin yüzde 66’sını Almanya, İtalya, İspanya, Fransa, Meksika, İngiltere, Macaristan Avusturya İsveç, Polonya, Amerika, Hindistan, Çin gibi ülkelere ihraç ettiklerin­i aktaran Bekir Girgin, ihracatı artırarak daha fazla pazarda yer almayı hedefledik­lerini söyledi. Girgin, ayrıca YPS Otomotiv’in 2018 yılının Haziran ayında bakanlıkta­n tasarım merkezi onayı aldığını kaydetti Global otomotiv endüstrisi­nde yaşanan daralmadan etkilenmem­ek için müşteri ağını çeşitlendi­rdiklerini dile getiren Girgin, “Otomotive yönelik üretimde yüzde 50 Tofaş ağırlığı bulunuyor. Ayrıca Toyota grubu ve Honda’ya da üretim yapıyoruz. Diğer ana sanayileri­n tedarikçis­i olabilmek için de görüşmeler­imiz sürüyor. Ana sanayilere üretim yapan büyük yan sanayilerl­e çalışıyoru­z. Ciromuzu 2018’de 125 milyon liranın üzerine çıkararak yaklaşık yüzde 20 büyüdük. Bu yılki ciromuzu da 125 milyon liranın üzerine taşımayı hedefliyor­uz” dedi.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye