NBE - Sektor Ekleri

Elringklin­ger TR, yıl sonunda 160 milyontl ciro hedefliyor

- ZEHRA ORUÇ/ BURSA

Elektrikli araç çalışmalar­ına e-mobilite (batarya) ve elektrikli tahrik ünitesi (EDU) üretimi ile katılan Elringklin­ger TR, bu yıl sonunda 160 milyon liralık ciro hedefliyor. Elringklin­ger’in Türkiye’deki tek tesisinin bulunduğu Bursa’da, ısı kalkanı alanındaki üretimiyle pazardan kayda deüğer pay aldıkların­ı belirten Elringklin­ger TR Genel Müdürü Yavuz Günaydın, “2017’yi 92 milyon TL, 2018’i ise 132 milyon liralık ciro ile kapattık. Söz konusu cirolara yabancı para birimi ile satış yapan bir firma olduğumuz için ulaşabiliy­oruz” dedi. Cironun yüzde 50’sini

ihracattan edle ettiklerin­i, ancak yabancı para birimi ile satış oranının yüzde 75’i bulduğunu ifade eden Günaydın “Asıl olanın ihracat oranı değil yabancı para birimi ile satış oranı olması gerekir. İç piyasada da bu şekilde çalışıyoru­z” diye konuştu. Üretim miktarının da 2018’de yaklaşık yüzde 10 arttığını belirten Yavuz Günaydın, müşteri portföyünü çeşitlendi­rmeye önem verdikleri­ni, böylece riski dağıtarak da firmaların­ı koruduklar­ını söyledi. Bugün bir aracın üzerindeki tüm Elringklin­ger parçaların­ın değerinin yaklaşık 100 euro olduğunu belirten Günaydın, e-mobilite dönüşümü ile parçaların­ın yaklaşık 10 bin euroluk değere ulaşacağı bilgisini verdi. Elektrikli araç serüvenine e-mobilite (batarya) ve elektrikli drive unit (EDU) üretimi ile katıldıkla­rını söyleyen Yavuz Günaydın, “Isı kalkanı sektöründe büyüme söz konusu. Bursa fabrikamız, Elringklin­ger Ag’nin bu alandaki üretimde büyütülmes­i planlanan lokasyonla­rdan. Bu yıl ilave fabrika yatırımı yapmayacak, mevcut fabrikanın daha verimli kullanılma­sı üzerine çalışacağı­z. Isı kalkanı imalatının yanı sıra kauçuk ve özel conta üretiminde de büyüme hedefliyor­uz. Yılsonu cirosal büyüme hedefimiz yüzde 20 seviyesind­e” şeklinde konuştu.

Elringklin­ger’in Türkiye’de yapılanmas­ının amacının müşteriler­ine daha yakın olmak olduğunu ifade eden Günaydın, “Elringklin­ger TR olarak ciromuzun yüzde 50’sini ihracattan elde ediyoruz. Hedefimiz müşteriye yakın olmak iken projelerin global olması sebebiyle ihracat da yapıyoruz. Ağırlıklı pazarlarım­ız İspanya, Çekya, Slovakya, Fransa, Almanya, Güney Afrika” şeklinde konuştu.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye