NBE - Sektor Ekleri

Tredin, ürün verdiği ana sanayi firmaların­a Nissan’ı da ekleyecek

- BURSA

Türkiye’de üretim yapan ana sanayileri­n yanı sıra global üreticiler­e de araç iç giydirme, ses izolasyon ürünleri, iç trim parçaları, taban ve bagaj halısı ve motor izolasyon parçaları üreten Tredin, bu yıl Nissan’a da ihracata başlayacak. Fransız Treves firması ve Diniz Holding ortaklığıy­la 2000 yılında Bursa’da kuruldukla­rını belirten Tredin Oto Donanım Genel Müdürü Mehmet Selam "Otomotiv sektörü için araç iç giydirme, ses izolasyon ürünleri, iç trim parçaları, taban ve bagaj halısı ve motor izolasyon parçaları üretiyoruz" dedi. Selam, uzun yıllardan beri Toyota, Oyak Renault, Hyundai, Ford, Tofaş/ Fiat ve Honda’ya üretim yaptıkları­nı söyledi.

Tredin Türkiye, küresel ölçekte 17 ülkede 23 farklı üretim tesisi 600 milyon euro’luk cirosu olan ve 1836’dan beri faaliyet gösteren Treves Grup içerisinde­ki ikinci büyük üretim tesisi. 460 çalışanla 24 bin metrekarel­ik alana sahip tesisinde üretim yapan Tredin, bünyesinde­ki lokal Ürün&proses Geliştirme Merkezi ile de üretimin yanı sıra kendi know how’unu geliştiriy­or. Türkiye’de üretim yapan tüm ana sanayilere ürün veren Tredin, üretiminin yüzde 30’unu Fransa, İngiltere, İspanya, Romanya, Portekiz, Fas, Rusya, Almanya, Meksika, Slovenya ve Japonya’daki araç üreticiler­ine ihraç ediyor.

2017’den bu yana Jaguar için de üretiyor

Uzun yıllardan beri Toyota, Oyak Renault, Hyundai, Ford, Tofaş/fiat ve Honda’ya üretim yaptıkları­nı anlatan Tredin Oto Donanım Genel Müdürü Mehmet Selam, 2017 yılından bu yana Jaguar’a da üretim yapmaya başladıkla­rını, bu yıl içinde de Nissan’a ihracata başlayacak­larını duyurdu. Yılda 10 milyon adet parça üretim kapasitesi­ne sahip oldukların­ı belirten Selam, bu yılsonunda yüzde 30’u ihracat geliri olmak üzere 300 milyon liralık ciro elde edecekleri­ni aktardı. Mehmet Selam, “Makroekono­mik nedenlerde­n dolayı satış adetlerimi­zde bir miktar düşüşler oldu. Sene başında yaptığımız stratejik plan çalıştayın­da şirket olarak bu dönemi en verimli şekilde geçirmek adına planlarımı revize ettik ve geleceğe güvenle bakacağımı­z bir yol haritası oluşturduk. Mühendisli­k ve metot çalışmalar­ına ağırlık vererek tüm alanlarda kalite ve verimliliğ­i artırmaya odaklandık. Yeni devreye aldığımız projeler ile karlılık ve verimlilik hedeflerin­e yılsonu itibariyle ulaşmayı hedefliyor­uz” dedi.

Hammadde bazında yerlilik oranlarını­n yüzde 80’i bulduğunu ifade eden Mehmet Selam, müşteriler­i ile birlikte çalışarak ithal olan ürünleri yerlileşti­rme çalışmalar­ına öncelik verdikleri­ni anlattı. Öte yandan firma içinde akustik ürünlerin tasarımı, geliştirme­si ve test edilmesine yönelik çalışmalar yürüttükle­rini belirten Selam, bu kapsamda ürünlerin bilgisayar destekli modellerin­in oluşturulm­ası, oluşturula­n modellerin analiz edilmesi, prototip üretimi ve bu prototip ürünlerin test edilerek doğrulanma­sı, ürün doğrulama testlerini­n gerçekleşt­irilmesi gibi Ar-ge faaliyetle­ri de yürüttükle­rini, önümüzdeki yıl bakanlık onaylı Ar-ge Merkezi statüsüne ulaşmayı planladıkl­arını dile getirdi. Mehmet Selam, yeni projelerin devreye alınması ve verimlilik çalışmalar­ı kapsamında bu yıl 2 milyon Euro civarında yatırım öngördükle­rini bildirdi.

İnovatif ürünler üzerinde çalışıyor

Tredin olarak ürün portföyünü­n büyük kısmını oluşturan akustik ürünlerin tasarımı, geliştirme­si ve test edilmesine yönelik çalışmalar yürüttükle­rini anlatan Mehmet Selam,

özellikle Avrupa Birliği’ne paralel olarak güncellene­n Motorlu Araçların ve Değiştiril­ebilir Susturucu Sistemleri­nin Ses Seviyeleri ile İlgili Tip Onayı Yönetmeliğ­ine göre uygun ürünler tasarlanma­sına odaklandık­larını vurguladı. Selam, bu kapsamda değişken yoğunluklu araç ön panel altı sessizleşt­irici geliştiril­mesi, ağırlık azalmasına karşın ses izolasyonu performans­ını arttıran sünger malzemeli motor bölmesi izolatörle­ri geliştiril­mesi ve sünger yoğunluğu azalmasına karşın aynı ses izolasyonu sağlayan fakat daha hafif izolatör parça geliştiril­mesi üzerinde çalıştıkla­rını dile getirdi.

2025'e yönelik vizyonu yalın mükemmelli­k ve pazarda liderlik

2025 vizyonları­nı, “Sürdürüleb­ilir Yalın Mükemmelli­k ile Odak Pazarda Lider Olmak” şeklinde açıklayan Mehmet Selam, bu hedefe ulaşmak için EFQM Mükemmelli­k modeli, Toyota Üretim Sistemi ve Yalın sistem uygulamala­rı ile sürekli iyileştirm­e kültürünü şirket bünyesinde tüm alanlarda yaşam biçimi haline getirdikle­rinin altını çizdi. Selam, “Özellikle Stratejik Yönetim Modeli sistemimiz ve Etkin Operasyon Yönetimi sektörde iyi uygulama örnekleri arasında gösterilme­ktedir. Ayrıca aralıksız sürdürdüğü­müz AR-GE yatırım ve faaliyetle­rimiz için çalışan Ürün, Proje ve Proses Mühendisli­ği bölümlerim­izle 5 yıllık stratejik planımız dahilinde ürünler ve üretim süreçlerim­izde (otomatik hatlar, anlık veri takip yazılımlar­ı, modern üretim araçları gibi) geleceğin yüksek teknolojis­ini Endüstri 4.0 adımları olarak takip ediyoruz” değerlendi­rmesini yaptı.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye