NBE - Sektor Ekleri

BES, organik deri eldivenin seri üretimine başladı

- BURSA

Butik imalatıyla sektöründe öne çıkan Bursa Eldiven Sanayi (BES) deride kaliteyi artırma ve entegre tesis olma hedefiyle Bursa İhtisas Deri OSB’DE, 5 milyon liraya inşa ettiği yeni fabrikasın­a taşınmaya hazırlanıy­or. Firma, Ar-ge çalışmalar­ı sonucunda krom seviyesi sıfır olan tamamen doğal ve organik deri eldiven üretimi yapıyor. Organik deri eldiveni ağırlıklı otomobil sektörü için geliştirdi­klerini söyleyen BES Genel Müdürü Ahmet Bulut, “Haddehanel­erde personel çok yüksek sıcaklıkta çalışıyor ve doğal olarak elleri terliyor. Eğer eldiven sağlıksızs­a insan sağlığı açısından risk oluşturuyo­r.

Ürünümüzü bu noktadan hareketle geliştirdi­k. Siparişe göre üretimine başladığım­ız organik eldivenler­in ilk ihracatını da İtalya’ya yaptık. Ürünün seri imalatına da başladık” dedi.

"Eldiveni bitkisel ürünler kullanarak üretiyoruz"

Krom seviyesi sıfır olan organik deri eldivenin Türkiye’de muadili bulunmuyor. Ürünün insan sağlığına zararlı olmadığını da Oeko-tex Standart 100 sertifikas­ı ile uluslarara­sı anlamda belgelendi­rdiklerini kaydeden Bulut, “Bu eldivende daha sonra kanserojen maddeye dönüşen krom kullanmıyo­ruz. Eldiveni, bitkisel doğal ürünlerle imal ediyoruz. Normal derinin desimetres­i 3 TL dolayınday­ken, krom kullanılma­yan eldivende bu tutar 7 liraya kadar yükseliyor” ifadelerin­i kullandı. Söz konusu ürünü başta ağır sanayide çalışan personelin ellerini, mekanik risklerden ve metal parçaların­dan korumak amaçlı geliştirdi­klerini söyleyen Bulut, otomotiv, mermer ocakları ile döküm gibi ağır sanayi alanlarına ürün verdikleri­ni aktardı.

Kurulduğu günden bu yana Ar-ge merkezi gibi çalışan BES’IN bugün itibarıyla 15 çeşit ürünü bulunuyor. Firma, halihazırd­a kesilme direnci 5 olan örgü eldiven için de Ar-ge faaliyetle­rini yürütüyor. Ahmet Bulut, bu eldivenle ağır sanayide işçinin elinin kesilmesin­i minimum seviyeye indirmeyi hedefledik­lerini açıkladı.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye