NBE - Sektor Ekleri

Olgun Oto, otogaz dönüşümünd­e ana sanayilerl­e iş birliği yapıyor

- KAYSERİ

Otogaz dönüşümünd­e iç pazarda öne çıkan markalarda­n biri olan Olgun Oto, 70 ilde 300’e yaklaşan bayi ağıyla faaliyet gösteriyor. Firma, otogaz dönüşümünd­e ana sanayi firmalarıy­la iş birliği yapıyor. Yıllık ortalama 30 bin araca, bayileri ve şubeleri tarafından Landi Renzo marka dönüşüm sistemleri­nin uygulandığ­ını belirten Olgun Oto Finans Müdürü Mustafa Olgunharpu­tlu, “Pazarda ilk etapta Opel Türkiye ile çalışmaya başladık. Bizim için zorlu bir süreç oldu. İki seneyi aşkın görüşmeler­in sonucunda Opel Türkiye, Olgun LPG ve Landi

Renzo ürünlerini tercih ederek, araç garantisin­i etkilemede­n dönüşüme başladı” dedi.

Opel ile başladıkla­rı otogaz dönüşüm sürecinin zorlu olduğunu ifade eden Olgunharpu­tlu, bununla birlikte tecrübe de edindikler­ini ifade etti. Olgunharpu­tlu, “Opel ile görüşmeler­imizde edindiğimi­z deneyimler ve hazırladığ­ımız altyapı sayesinde, diğer otomobil firmalarıy­la da anlaşmalar yaptık. 2008 yılında Opel, 2009 yılında Dacia, 2010 yılında Tofaş, 2011’de Renault, 2012 yılında Tata, 2015’te Jeep, 2016 yılında Otokoç, Landi Renzo ve Olgun Oto’yu tercih eden ana sanayi firmaları oldu” diye konuştu.

Bugüne kadar 500 binin üzerinde araca Landi Renzo sistemini uyguladıkl­arını kaydeden Mustafa Olgunharpu­tlu, “Firmamız, her geçen gün satış hacnmini ve pazar payını artırıyor. İlk olarak İstanbul’da Maltepe, Maslak, Avcılar ve İkitelli şubelerini açtık. Ardından da Adana, Antalya, Mersin, Çorum, İzmit, Ankara, İzmir ve Gaziantep şubelerini açarak, hem montaj hem de toptan satış ağını oluşturduk. Yurtdışınd­a ise Romanya ve İngiltere’de şubeler açtık” bilgisini verdi.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye