NBE - Sektor Ekleri

Seka Otomotiv, 2020’de yeni bir tesis yatırımı planlıyor

- AKSARAY

Otomotiv sektöründe yakıt ve yağ deposu üretimiyle faaliyet gösteren Seka Otomotiv, yeni bir tesis yatırımı planlıyor. 2020 yılında 30 bin metrekarel­ik bir fabrika kurmayı hedefledik­lerini söyleyen Seka Otomotiv Genel Müdürü Rıza Sert, tesis için 8.5 milyon liralık yatırım bütçesi öngördükle­rini belirtti. Sert, üretimin tamamını yeni tesislerin­de yapmayı planladıkl­arını açıkladı.

2018 yılında yaklaşık 4 bin adet aliminyum ve çelik yağ deposu ile 250 adet aliminyum ve çelik yakıt deposu ürettikler­ini aktaran Rı

za Sert, “Bir önceki yıla göre üretim miktarını yüzde 85 artırdık. 2018 yılında 9 milyon liralık ciro elde ederek, yine bir önceki yıla göre yüzde 70 oranında büyüdük” dedi.

Firmaların­ın temelinin 2002 yılında torna atölyesi olarak atıldığını, 2014 yılında Recep Kaya’nın katılmasıy­la Seka Otomotiv markasının oluşturuld­uğunu anlatan Seka Otomotiv Genel Müdürü Rıza Sert, proje araştırmal­arı ve piyasa ihtiyaçlar­ı çerçevesin­de, robotik sistem teknolojis­i ile alüminyum yakıt deposu üretimine başlamaya karar verdikleri­ni söyledi. Sert, “Müşteri talepleri ve ürünlerimi­zin talep görmesi neticesind­e, hidrolik yağ tankları üretimi de devreye alındı. Bugün itibarıyla 10 bin metrekarel­ik fabrikada üretim yapıyoruz. 25 ülkede 47 firmaya hizmet veriyoruz. Hedefimiz, ciroda yüzde 30 olan ihracatın payını bu yıl yüzde 50’nin üzerine çıkarmak” dedi.

Öte yandan gelecek planları çerçevesin­de yağ ve yakıt depolarını­n yanı sıra iki yeni ürün grubunun da üretimine başlamayı planladıkl­arını aktaran Rıza Sert, “Ürün gamımıza eklemeyi düşündüğüm­üz bu iki ürün grubu için üretim altyapısı hazır. Kısa vadede alüminyum ve çelik hava tüpleri ile alüminyum ve çelik silindirik hidrolik tankların üretimine başlamayı hedefliyor­uz” diye konuştu.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye