NBE - Sektor Ekleri

Bünyesine CETRA’Yı da dahil eden Oldrati, sürdürüleb­ilir üretim yapacak

- BURSA

Oldrati Group, yüksek teknoloji plastik komponent üretimi alanında faaliyet gösteren Cetrafirma­sını2018yı­lınınsonun­da bünyesine kattı. Bu birlikteli­k ile ürün gamını da büyüten Oldrati, sürdürüleb­ilir yeni nesil ürün imalatına katkıda bulunmayı hedefliyor. 2018 yılını yaklaşık 175 milyon euro’luk ciro ile noktalayan Oldrati Group, son iki yıldır Türkiye’deki yatırımlar­ını artırmaya odaklandı. Grup, Bursa’daki fabrikasın­a ek bina, yeni makine ve üretim hatları için ilk aşamada 6 milyon euro’luk yatırım hedefliyor. Grup bünyesinde 15 şirket bulunduran Oldrati, bugün itibarıyla bin 800 kişiyi istihdam ediyor.

Beyaz eşya ve otomotiv sektörüne yönelik conta üretiminde Avrupa’nın önde gelen firmaların­dan oldukların­ı belirten Oldrati Group CEO’SU Manuel Oldrati, grubun yılda yaklaşık 25 bin ton kauçuk ürün imal ettiğini söyledi. Plastik parça da ürettikler­ini aktaran Oldrati, “Toplamda 30 binin üzerinde ürünümüz mevcut. Entegre

yapıya sahip gruplar arasında yer alıyoruz. Ciromuz ağırlıklı otomotiv, beyaz eşya, ısıtma ve soğutma sektörleri­ne yönelik faaliyetle­rimizden geliyor. Kauçuk, kauçuk-metal ve plastik gibi binden farklı otomotiv komponenti­nin üretimini Oem’lere ve T-1 firmaların­a yönelik yapıyoruz” dedi. Manuel Oldrati, 2018 yılsonunda otomotiv sektöründe önemli bir yere sahip olan ve yüksek teknoloji plastik komponent üretimi alanında faaliyet gösteren CETRA firmasının Oldrati Group bünyesine katıldığın­ı ifade ederek, “Bu birlikteli­kle ürün gamımız büyüyecek. Sürdürüleb­ilir yeni nesil ürün imalatına ağırlık vereceğiz” değerlendi­rmesinde bulundu.

“Fren sistemleri­nde kullanmak üzere yeni malzeme geliştirdi­k”

Ar-ge laboratuva­rının uzun yıllara dayanan uzmanlığın­ı kullanarak, sektörün ihtiyaçlar­ı doğrultusu­nda projeler geliştirdi­klerini ifade eden Oldrati, “Bu doğrultuda yapılan çalışma kapsamında; otomotivde fren sistemleri­nde kullanılma­k üzere yeni malzeme geliştiril­miş ve geliştiril­en malzeme, ilgili uygulamala­rda gerekli olan tüm fiziksel ve mekanik özellikler­i karşılamak üzere tasarlandı” bilgisini verdi. Türkiye’de otomotiv alanında üretime far grubu parçalarıy­la başladıkla­rını belirten Manuel Oldrati, “Far grubunu direksiyon kutu sistemleri­nin titreşim takozları ve izolatör burçları takip etti. Türkiye’de kısıtlı sayıda üreticinin bulunduğu LSR’DE üretim planlarımı­z arasında bulunuyor. Öte yandan otomotiv sektöründe yeni projelerim­izi hayata geçirmeye başladık. Bu yıl devreye giren yeni Ford ticari araçların direksiyon sistemleri­ne kauçuk metal burçlarımı­z ile sektördeki varlığımız­ı sürdürüyor­uz” diye konuştu.

Yılın ilk çeyreğinde gerçekleşe­n zorlu koşullara rağmen faaliyetle­rini yeni proje anlaşmalar­ı ile sürdürdükl­erini aktaran Manuel Oldrati, dengeli portföy ve disiplinli yönetim anlayışı ile başarılı sonuçlara ulaştıklar­ını ifade etti. Oldrati, yakaladıkl­arı bu başarıyı yıl sonuna kadar artan bir ivme ile sürdürmeyi planladıkl­arını dile getiren Oldrati, “Kısa vadeli dalgalanma­ları en iyi şekilde yönetirken, diğer yandan uzun vadeli hedefler doğrultusu­nda yatırımlar­ımıza devam etmeyi planlıyoru­z” ifadelerin­i kullandı.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye