NBE - Sektor Ekleri

Ar-ge merkezi olan A-plas, Ford’un ticari araç projesine çalışıyor

- BURSA

Tofaş ve Ford’a plastik enjeksiyon ağırlıklı olmak üzere şişirme parçalar, hava kanalı, profil ve arma gibi ihtiyaç duyulan tüm plastik parça ve aksamların üretimini yapan A-plas, ayrıca plastik üzerine krom kaplama yaparak, Tofaş ve Ford’un logolarını üretiyor. Bu yıl resmen Ar-ge merkezi olan firma, Ford’un 2020 ve 2021’de piyasaya süreceği ticari araç için yürüttüğü projeye de çalışıyor. Yılın ilk çeyreğinin beklentile­rin altında geçtiğini anlatan A-plas Genel Müdürü Arif Ağaoğlu, “Tofaş çalışma saatlerini ve üretim adetlerini düşürdü. Dolayısıyl­a bu durumdan biz de etkilendik” de

ğerlendirm­esinde bulundu. Ağaoğlu, öte yandan, Ford’un 2020 ve 2021 yıllarında üretime alacağı yeni araç projelerin­e de şimdiden çalışmaya başladıkla­rını belirtti.

2018 yılının da 2017 benzeri geçtiğini; ancak 2019 yılının ilk üç çeyreğinin geride kalmasına rağmen öngörüde bulunamadı­klarından yakınan Ağaoğlu, bu yıl Ford’un ticari araç projesi için çalıştıkla­rını söyledi. ArGe çalışmalar­ı kapsamında kabul gören üç TEYDEB projesinin bulunduğu bilgisini veren Ağaoğlu, şu an bu projeler üzerinde çalıştıkla­rını dile getirdi. Arif Ağaoğlu, bu yıl bakanlık onaylı Ar-ge Merkezi de oldukların­ı aktararak, Ar-ge’de 40 kişi istihdam ettiklerin­i söyledi. Ağaoğlu, “Ar-ge faaliyetle­ri geniş kapsamlı düşünmeyi gerektirir. Ar-ge çalışanını­n aklına her an her yerde fikir gelebilir. Bu yaratıcı, araştırmay­a ve geliştirme­ye eğilimli kişilerin başarabile­ceği bir iş. Biz de istihdamım­ızda buna özen gösterdik” diye konuştu.

Yeni fabrika yatırımı için TEKNOSAB’DAN 15 bin metrekarel­ik yer aldıkların­ı söyleyen Arif Ağaoğlu, söz konusu yatırımı en geç üç yıl içinde devreye alacakları­nı bildirdi. Ağaoğlu, TEKNOSAB’DAKI yatırım için yaklaşık 80 milyon liralık bütçe öngördükle­rini kaydetti.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye