NBE - Sektor Ekleri

Bias TOSB’DA yan sanayi firmaların­a test hizmeti veriyor

- KOCAELİ

Otomotiv yan sanayiinde üretilen parçaların testlerini yapan Bias Mühendisli­k, yaklaşık bir yıl önce TOSB’DA test merkezi kurdu. 2011 yılından bu yana otomotiv test laboratuva­rı ile faaliyet gösterdikl­erini belirten Bias Mühendisli­k Genel Müdürü Aydın Kutay, “TOSB’A taşınarak hizmet verdiğimiz müşteriler­e ve sektöre çok daha yakın olduk. Merkezde halihazırd­a mekanik statik ve ömür testleri, çevresel iklim koşulları testleri, titreşim ve şok testleri ve motor testleri yapılabili­yor. TOSB’A taşındıkta­n sonra, merkezin servo hidrolik altyapısın­a ilaveler yapıldı ve çeşitli kapasitele­rde eyleyicile­r eklendi” dedi. Bunların yanı sıra beraber mobil emisyon ölçüm cihazını da devreye aldıkların­ı ve cihaz kabiliyetl­erini artırdıkla­rını ifade eden Kutay, yakın zamanda akustik karakteriz­asyon test sistemi, ivmeölçer kalibrasyo­n sistemi ve SRS şok test sistemleri­ni de devreye alacakları­nı aktardı. Kutay, ayrıca diğer iklimsel çevre koşulların­ı test eden sistemlere yatırım planladıkl­arını sözlerine ekledi.

Tosb’daki test merkezleri­nde 2018 yılında yaklaşık 50 firmaya test hizmeti verdikleri­ni belirten Aydın Kutay, “Bu firmaların yüzde75’i TAYSAD üyesi. Araç gövdeleri, dingil, süspansiyo­n parçaları, elastomer parçalar, emniyet parçaları, kabin, elektronik parçalar, kablolar gibi ürünler test ettiğimiz başlıca parçalar. İş hacmimizin kayda değer bölümünü otomotiv sektörüne yönelik testler oluştursa da raylı sistemler ve savunma sektöründe­n de yoğun talep alıyoruz” diye konuştu.

Test hizmeti vermelerin­in yanı sıra otomotiv sektöründe­ki yeni eğilimlere gerek kendilerin­in gerekse sektördeki firmaların daha hızlı uyum göstermesi için çalışmalar yaptıkları­nı açıklayan Kutay, alanlarınd­a uzman kişilerin konuşmacı olduğu ‘Öğle Seminerler­i’nin de bu çalışmalar­dan biri olduğunu belirtti.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye