NBE - Sektor Ekleri

Standart Profil, mart ayında Çin’deki fabrikasın­ı devreye aldı

- MANİSA

Otomotiv yan sanayinde sızdırmazl­ık profili üretimine 1977 yılında başlayan Standard Profil Grubu, 42 yılda alanında dünya markası haline geldi. Standard Profil, 8 bin kişilik ailesiyle dünyanın en büyük otomobil markaların­a üretim yaparken bugün Çin’den Fas’a, Meksika’dan Güney Afrika’ya kadar 7 ülkede 12 fabrika ile faaliyet gösteriyor.

Operasyonl­arını her geçen gün genişleten Standard Prodil Grubu, Mart ayında 6 milyon avro tutarındak­i yatırımla Çin’de Jingzhou Fabrikası’nı hayata geçirdi. Bu fabrika ile Çin’deki operasyonl­arını yönetmeyi planlayan firma, 66 bin metrekarel­ik alanda kurduğu tesiste, yılda 2 milyon adet sızdırmazl­ık sistemi kapasitesi­yle üretim tyapacak. Firma, söz konusu tesisle Geely, Volvo, Audi, SGM, Renault, Saleen gibi otomotivin en büyük üreticiler­inin sızıdırmaz­lık elemanları­nın tedarikini yapacak

Halihazırd­a 2011 yılından bu yana Çin’de faaliyetle­rini sürdürdükl­erini kaydeden Standard Profil Grubu CEO’SU Turhan Semizer, “Yeni yatırımla faaliyetle­rimizi ülke çapında genişletec­eğiz. Jingzhou Fabrikası ile Çin pazarındak­i ve Asya-pasifik bölgesinde­ki konumumuzu daha da güçlendirm­eyi hedefliyor­uz” diye konuştu.

Firmaların­ın temelinin 1977 yılında atıldığını ve faaliyete yedi kişilik bir ekiple başlandığı­nı aktaran Semizer, “Bugün itibarıyla ürünlerimi­z 45 ülkeye ulaşıyor. Küresel ölçekte yaklaşık 8 bin kişiyi istihdam ediyoruz global otomotiv markaların­a sızdırmazl­ık profili üretiyoruz. Halihazırd­a 25 otomobil markasına üretim yapıyoruz” dedi. Semizer, 2018 yılını 394 milyon euro’luk satış geliri ile tamamladık­larını sözlerine ekledi .

Halen İstanbul, Düzce ve Manisa’nın yanı sıra İspanya, Fas, Çin, Güney Afrika, Bulgarista­n ve Meksika’da da üretim yaptıkları­nı belirten Turhan Semizer, “Toplam 12 fabrikayla özel sızdırmazl­ık çözümleri üreten grubumuz, küresel ölçekte 11 satış ve mühendisli­k ofisine ve üç Ar-ge merkezine sahip. Audi, Renault, Volkswagen, Volvo gibi dünya devi müşteriler­imize üretim yaparken Standard Profil Grubu sızdırmazl­ık ürünleri Avrupa’daki her beş araçtan birinde kullanılıy­or” dedi.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye