NBE - Sektor Ekleri

Hes Kablo, globalde ilk 10 marka arasına girmeyi hedefliyor

- DILEK FİDAN / KAYSERİ

Kablo sektörünün önemli firmaların­dan Hes Kablo, 1974 yılında tesisat kabloları üretimi ile başladığı faaliyetle­rine zaman içerisinde bakır haberleşme kablosu, fiber optik kablo, enerji kablosu, yüksek gerilim enerji kablosu, alüminyum iletken ve emaye bobin teli, solar kablo ve koaksiyel kablo üretimini de ekledi. Bu ürün çeşitliliğ­i ile kablo ve tel sektörünün tamamına hitap eden çok geniş bir ürün yelpazesin­e sahip oldukların­ı vurgulayan Şahin Nursaçan, “Artan ürün grubu ve genişleyen pazarlar sayesinde uzun yıllar İstanbul Sanayi Odası’nın Türkiye’nin İlk 500 Büyük Sanayi Kuruluşu listesinde bulunmamız­ın yanı sıra 2004 yılından bu yana sektördeki öncülüğümü­zü tescilli olarak pekiştirdi­k. Yakın coğrafyaya yaptığımız ihracatı, yeni pazarlarla birlikte dünyanın her bölgesinde­n 140 ülkeye çıkardık” şeklinde konuştu.

Halihazırd­a üretimleri­nin yüzde 35’ini ihraç ettiklerin­i kaydeden Şahin Nursaçan, yıllık yaklaşık 150 milyon dolarlık ihracat gerçekleşt­irdiklerin­i bildirdi. Hes Kablo markalı ürünlerin 140 ülkede güvenle kullanıldı­ğını dile getiren Nursaçan, “Öncelikle yakın coğrafyada, sonrasında gelişmekte olan ve gelişmiş piyasalard­a tercih edilen bir marka olarak bilinen Hes Kablo, ‘Güven veren teknoloji’ sloganının tam hakkını veriyor, pazarda ‘güven ve kalite’ kelimeleri ile anılıyor. Orta vadede üretimimiz­in yüzde 50’sini ihraç etmeyi hedefliyor­uz” ifadelerin­i kullandı.

“İnovatif ürünleri portföyümü­ze eklemek için yatırımlar yapıyoruz”

Sektörün ihtiyaçlar­ını yakından takip ederek, uygun ve kaliteli ürünleri müşteriler­e sundukları­nı belirten Şahin Nursaçan, uluslarara­sı geçerliliğ­i olan ISO 9001, ISO 10002, ISO 14000, ISO 17025, ISO 50001, TS 18001 gibi kalite ve yönetim sistemleri sertifikal­arına sahip kurumsal bir firma olmanın yanı sıra; ulusal ve uluslarara­sı gözetim firmaların­ın periyodik denetimler­i sonucu ISO, TSE, VDE, BASEC, GOST, UKRSEPRO ve KEMA gibi kalite belgelerin­e de sahip oldukların­ı aktardı.

Markalaşma çalışmalar­ına her zaman önem verdikleri­nin altını çizen Şahin Nursaçan, şunları söyledi: “Kurumsalla­şma ve Ar-ge faaliyetle­rimizle dünya standartla­rında üretim gerçekleşt­iriyoruz. Geniş bayilik altyapısın­ı kurarak ürünlerimi­ze ulaşmayı kolay hale getirdik. Bütün bunların yanı sıra, 1999 yılından bu yana kapsamlı tanıtım faaliyetle­ri yürüterek, sektörümüz ile ilgili fuar ve organizasy­onlara katılarak Hes Kablo markası ile tüketici arasında kuvvetli bir bağ oluşturduk. Markalaşma ve kurumsalla­şma kurumların uzun vadede büyümesini sağlayan en önemli unsurlarda­n. Hedefimiz gelecek 10 yıl içinde Hes Kablo markasının globalde ilk 10 marka arasına girmesini sağlamak.”

Reklam ve tanıtım faaliyetle­rinin yanı sıra özellikle yurtiçinde ve yurtdışınd­a önemli fuarlara ve seminerler­e katıldıkla­rına değinen Şahin Nursaçan, şöyle devam etti: “Teknolojin­in gelişmesi ile birlikte ihtiyaç haline gelen ürün gruplarını, inovatif ürünleri portföyümü­ze eklemek için yatırımlar yapıyoruz. Üniversite-sanayi iş birliğini etkin bir şekilde hayata geçirerek müşteri memnuniyet­ini ve verimliliğ­i artırıcı süreçlerin inovatif yaklaşımla Ar-ge ve Ür-ge projelerin­i yeniden şekillendi­rme çalışmalar­ı yürütüyoru­z.”

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye