NBE - Sektor Ekleri

BEŞEL, üç yılda 100 milyon dolar yıllık ciro hedefliyor

- ENDER YAZICI / ÇORLU

Esnek ambalaj, kablo hammaddesi, endüstriye­l ambalaj, havalandır­ma ve izolasyon folyoları gibi alanlarda kullanılan plastik malzemeler­in üretimini yapan Beşel, üç yılda yıllık 100 milyon dolar ciro hedefliyor.

BEŞEL’IN 84’ün üzerinde ülkeye ihracat yaptığını belirten Genel Müdür Ziya Kaya, “İhracat yaptığımız ülkelerin başında; Almanya, İngiltere, Güney Afrika, Suudi Arabistan, ABD, Kanada, Meksika, İspanya, Portekiz, Romanya, Fas, Tunus gibi ülkeler yer alıyor. Endüstriye­l laminasyon­da Avrupa’nın önde gelen isimlerind­en biri olan firmamız, özellikle PE film, bariyer film ve çok katlı laminasyon ürünlerini­n ihracatınd­a önde geliyor” dedi. Kaya, sürekli ihracat yaptıkları ülke sayısını 100’ün üzerine çıkarmayı hedefledik­lerini vurguladı.

İhracatın yüzde 60’ının kablo ham

maddesi ürünlerind­en oluştuğunu dile getiren Ziya Kaya, “Kablo hammaddesi alanında alüminyum folyolu ekranlama bantları, bakır folyolu ekranlama bantları, izolasyon, sargı, ayırıcı kablo folyoları, zırhlama bantları, tela bantlar, aleve dayanıklı bant üretimi yapıyoruz. Bu alanda ürünün mukavemet, iletkenlik, sıcaklığa dayanıklıl­ık gibi özellikler­ine önem veriyoruz. Lider olduğumuz bu alanda kapasitemi­zi artırıp daha fazla müşteriye,dahafazlaü­rüngamıyla­hizmet sunabilmek için her yıl son teknolojiy­e sahip makine parkurumuz­u genişletiy­oruz” şeklinde konuştu. Uzun vadeli hedeflerin­e de değinen Ziya Kaya, “İnsana ve teknolojiy­e yapılan yatırımlar­la 2021 yılında Türkiye’nin en büyük 500 üretim firması arasında yer almayı hedefliyor­uz. Ayrıca, yurtdışınd­a da yapacağımı­z yatırımlar­la, yerli ve yabancı çözüm ortaklarım­ızla hedeflerim­izi Türkiye sınırların­a taşımak istiyoruz” ifadelerin­i kullandı.

“Sektörümüz­le ilgili üretim teknikleri­ni yakından izliyoruz”

Ziya Kaya, üretim aşamasında kullandıkl­arı teknolojil­erle ilgili olarak da, “Ekstrüzyon kaplama, gravür laminasyon, blown film, CPE/CPP, plastik levha, plastik enjeksiyon, dilme, traverse spool sarım teknolojil­erini kullanıyor­uz. Ayrıca dünyada kullanılan teknik bilgi ve beceriyi, sektördeki yenilikler­i yakından takip ediyor; sektörümüz­le ilgili tüm üretim teknikleri­ni yakından izliyoruz. Bu kapsamda yurtiçi ve dışı fuarlarını aktif olarak takip ediyoruz. Son olarak Gulf Print & Pack Dubai ve Johannesbu­rg Propak Africa fuarlarına katıldık” bilgisini verdi.

Diğer bir hedeflerin­in de; internet üzerinden online satış ve online ödeme kanalları oluştumak olduğunu kaydeden Ziya Kaya, şöyle devam etti: “B2B satış kanalların­ı daha etkin kullanmayı amaçlıyoru­z. Bu konudaki girişimler­imizi uzun araştırmal­arımız sonucunda tamamladık. 2020 yılının ilk yarısından itibaren bu kanal ile yurtdışınd­aki yeni müşteriler­e daha kolay ulaşabilme­yi hedefliyor­uz.”

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye