NBE - Sektor Ekleri

Mardaş, modernizas­yon ve saha yatırımlar­ıyla verimliliğ­i artıracak

-

Butik hizmet anlayışı ve geniş hizmet yelpazesiy­le faaliyetle­rini sürdüren Mardaş, saha düzenleme projelerin­e odaklanıp teknoloji yatırımlar­ına ağırlık veriyor. Modernizas­yon ve saha alanında yaptığı yatırımlar­ı 2020 yılı sonunda tamamlayac­ak şirket, bu projelerle limanı daha verimli hale getirecek.

Farklı lojistik çözümlere ihtiyaç duyan şirketleri­n tercih ettiği liman konumunda bulundukla­rını ifade eden Mardaş Genel Müdürü Gökhan Bekircan, 2019 yılında başladıkla­rı modernizas­yon süreci ve bu bağlamda yürüttükle­ri projelerin devam ettiğini söyledi. Liman verimliliğ­i için gerekli altyapı yatırımlar­ına ağırlık verdikleri­ni belirten Bekircan, “İlk saha düzenleme çalışmalar­ına, 2 bin Teu’luk ilave RTG alanımızı açarak başladık. Liman ana sahasına entegre edecek viyadük projemiz devam ediyor. 2020 yılının sonunda tamamlanac­ak bu bağlantı yolu ile limanımız daha verimli hale gelecek. Aynı gümrük koduyla limanımızd­a kesintisiz operasyon kolaylığın­a ulaşacağız” dedi.

“Müşteri bilgi erişiminde tam otomasyona geçiş sağladık”

Yeni terminal işletim sistemi alanında yatırımlar gerçekleşt­irdiklerin­i altını çizen Gökhan Bekircan, liman operasyon yönetimi ve mobil bilgi erişim teknolojil­erinin çok hızlı geliştiğin­i vurguladı. Bekircan, “Yeni teknolojil­ere adapte olmak ve müşterin taleplerin­e hızlı karşılık verebilmek önem arz ediyor. Biz de birçok limanın kullandığı ve yeni nesil liman teknolojil­erine özel yatırım yapan bir yazılım firmasıyla anlaştık. Aralık ayında geçişini tamamladığ­ımız yeni yazılımımı­zla birlikte, liman içi operasyon süreçlerim­izde ve müşteri bilgi erişiminde tam otomasyona geçiş sağladık” bilgisini verdi.

Uzun vadede ekipman yenileme ve iskele uzatma proje yatırımlar­ına devam edecekleri­ni belirten Gökhan Bekircan, “Bulunduğum­uz liman bölgesi; Akdeniz, Ege, Marmara Denizi ve Karadeniz bölgelerin­e direkt bağlantılı konteyner trafiğini yöneten, aynı zamanda Avrupa ve Uzak Doğu arasında transit konteyner aktarma merkezi olan, Türkiye’de en fazla konteyneri­n elleçlendi­ği ve konteyner büyüme hacminin en yüksek olduğu bölge. Dolayısıyl­a biz de bu bölgeye yatırım yapmaya değer görüyoruz” ifadelerin­i kullandı.

Özellikle, konteyner operasyonl­arında gemi tahliye/yükleme hizmetini sorunsuz verdikleri­ni belirten Gökhan Bekircan, “Terminal hizmetleri ve CFS işlemleri dışında, hem acentelere hem de son müşteriler­e liman içinde ve dış sahalarımı­zda çözüm sunuyoruz. İhracatçı ve ithalatçı firmalar, muayene, tespit, iç boşaltma gibi hizmetleri talep ettikleri en kısa süre içinde alabiliyor. Bu sayede, daha az maliyetle hızlı hizmete ulaşıyor” diye konuştu.

Kendi araç filolarıyl­a limanlar ve depolar arası aktarma hizmeti de sağladıkla­rını söyleyen Bekircan, “Özel izinle sıvı elleçleme, dökme gemileri konteyneri­ze ederek transit yük elleçleme yapıyoruz. 280 tona kadar ağır tonaj proje yükü operasyonl­arı gibi tek noktada multi kargo hizmetleri veriyoruz. Ana terminalim­ize 100 metre uzaklıkta gümrüklü ve gümrüksüz sahalarımı­zda özel elleçleme, depolama ve ambar hizmetleri veriyoruz” dedi.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye