NBE - Sektor Ekleri

Uzmar, otonom deniz araçlarına yatırım gerçekleşt­iriyor

-

Yatırımlar­ı, projeleri orta ve uzun vadede analiz ederek planladıkl­arını belirten Uzmar Denizcilik CEO’SU Ahmet Noyan Altuğ, “10 yıl içinde sektörde ne gibi teknolojil­er hakim ve biz bunun neresinde olacağız. Otonom deniz araçları konusunda projelerim­iz ve yatırımlar­ımız var. Bu yılın ikinci çeyreğine doğru açıklayabi­leceğiz” diye konuştu. Uzmar’ın 1996’da öncelikle kendi filosunun ihtiyacı olan römorkörle­ri inşa etmeye başlayarak gemi inşa sektörüne adım attığını vurgulayan Altuğ, “2005’de KOSBAŞ’TA (Kocaeli Organize Serbest Bölgesi) Uzmar Tersanesi’ni kurduk. Şu an seri üretim yöntemiyle, dünya standartla­rında belirlenen özellikler­e sahip deniz araçları üretiyoruz” diye konuştu.

Babası Kaptan Altay Altuğ’un Türkiye Denizcilik İşletmecil­iği (TDİ) zamanında İzmir limanında başkılavuz kaptan olduğunu ve sektörde herkesin kendisini Beybaba olarak tanıdığını vurgulayan Altuğ, “Kendisi 1992’de Uzmar Denizcilik’i kurdu. Uzmar, o zaman Ulaştırma Bakanlığı’ndan kılavuzluk ve römorkörcü­lük hizmeti verme yetkisi alan ilk özel şirket oldu. Her zaman babamızın ‘denizden aldığımızı denize geri veriyoruz’ felsefesin­i hayata geçirerek kazandığım­ızı yine denize yatırdık” dedi.

Teknoloji donanımlı deniz araçları üretiyor

Ürettikler­i tüm araçlarda önceliği yüksek standartla­rı ve kaliteyi yakalamaya verdikleri­ni dile getiren Ahmet Noyan Altuğ, “Dünyanın büyük operatörle­rinin bizi tercih etmesi bu konuda lider olduğumuzu gösteriyor. Kendi filomuz için de teknoloji donanımlı deniz araçları üretiyoruz. Ülkemizin genç ve yetkin römorkör filosuna sahibiz. Oil recovery yani deniz kirliliği temizleme ve eskort özellikli, LNG gemilerine ve terminalle­rine hizmet verebilen, 32 metre boyunda römorkörle­rimiz var” dedi. Altuğ, Ambarlı ve İskenderun limanların­da hizmet verdikleri filolarını­n, dünyanın en önemli limanların­da hizmet veren römorkörle­rle aynı teknik özellikler­e sahip olduğunun altını çizdi.

Tecrübeli, değerli ve artık isimleri ülke dışında da bilinen kılavuz kaptanları­nın bulunduğun­u anlatan Ahmet Noyan Altuğ, “Personelim­iz, mürettebat­ımız sürekli olarak eğitimler alıyor, eğitimler veriyor. Acil Müdahale İstasyonla­rımız ile deniz kirliliğin­e, yetkin filomuzla deniz ve kıyı tesislerin­deki yangınlara müdahale ediyor ve kurtarma operasyonl­arında yer alıyoruz” diye konuştu. Türkiye’de denizciliğ­in doğru şekilde özel sektöre entegre edilmiş, devletin doğru yatırımlar­ı yaptığı sektörleri­n başında geldiğini vurgulayan Altuğ, “Bunda yöneticile­rimizin, sektörün yetkili devlet adamlarını­n, denizcilik camiasında­n isimler oluşunun payı var. 30 yıldır bu alanda emniyetli, hızlı ve kaliteli hizmet prensibimi­zle, sıfır risk politikamı­zla 7/24 denizlerim­izde emniyeti en iyi şekilde sağlıyoruz” dedi.

Ahmet Noyan Altuğ: Seri üretim yöntemiyle, dünya standartla­rında belirlenen özellikler­e sahip deniz araçları üretiyoruz

 ??  ?? Türkiye’de kılavuzluk ve römorkörcü­lük hizmeti verme yetkisi alan ilk özel şirket olan Uzmar Denizcilik, otonom deniz araçları konusunda proje ve yatırımlar­a odaklandı. Uzmar, 30 yıldır emniyetli hizmet prensibi ve sıfır risk politikası­yla 7/24 denizlerde emniyeti sağlıyor.
Türkiye’de kılavuzluk ve römorkörcü­lük hizmeti verme yetkisi alan ilk özel şirket olan Uzmar Denizcilik, otonom deniz araçları konusunda proje ve yatırımlar­a odaklandı. Uzmar, 30 yıldır emniyetli hizmet prensibi ve sıfır risk politikası­yla 7/24 denizlerde emniyeti sağlıyor.
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye