NBE - Sektor Ekleri

Çelebi Bandırma Limanı, proje yük grubunda portföyünü artıracak

-

Türkiye dış ticaretini­n dinamosu olan Güney Marmara, İç Anadolu ,Ege bölgelerin­e hizmet veren Çelebi Bandırma Limanı, genel kargo ve proje yük grubunda müşteri portföyünü arttırıyor. Genel Müdür Mehmet Akif Ersoy, 2019 yılı içinde proje yük grubunda hinterland­ındaki Rüzgar Enerji Santrali (RES) kurulumlar­ı için gelen RES ekipmanlar­ının Türkiye’ye giriş limanı oldukların­ı söyledi. Balıkesir, Çanakkale, Manisa, Tekirdağ bölgelerin­in yanında bu yıl Denizli’ye Siemens tarafından kurulacak Rüzgan Enerji Santrali için de projenin geçirilece­ği liman olarak seçildiğin­i ifade eden Ersoy, “Çelebi Bandırma Limanı proje yük grubunda bölgesinde faaliyet gösteren Gesbey, Arıtaş Worthingto­n ve

Best Trafo ile sürekli çalışmakta, Enercon, Siemens, Vestas, GE, Leitwind gibi uluslarara­sı türbin üreticiler­i ile de proje bazlı görüşme ve çalışmalar­ına devam ediyoruz” dedi.

Bandırma Limanı, dökme yük, proje yük, genel yük, ve Ro-ro gemilerine hizmet sunduğunu ifade eden Mehmet Akif Ersoy, tamamı gümrüklü açık saha depolama alanları ve 7 bin metrekare yatay depoları ile bölgede dikkat çektiğini söylüyor. Ayrıca liman sahası içinde son teknoloji ile yönetilen toplam 80 bin metreküp ve 60 bin ton kapasiteli 12 adet çelik silo hizmete sunulduğun­u belirten Ersoy, “Bölgenin dış ticaret hacmi yüksek ürün grubu olan hububat ve yem hammaddele­rinin gemiden boşaltılma­sından itibaren gümrükleme süreci tamamlanan­a kadar zarar görmeden muhafaza edilmesi amacıyla kullanılan silolar bölgenin önemli depolama ihtiyacını karşılıyor” bilgisini verdi.

İstanbul ve Kocaeli sanayisini­n yoğunluğu Balıkesir’e yöneliyor

Sahip olduğu maden kaynakları, verimli tarım arazileri, hayvancılı­k kapasitesi yenilenebi­lir enerji potansiyel­iyle Balıkesir,

Türkiye’nin en önemli ticaret merkezleri arasında bulunuyor. İstanbul ve Kocaeli sanayisini­n artan yoğunluğun­un Balıkesir’e yöneldiğin­i ifade eden Mehmet Akif Ersoy, “Dökme katı yük grubunda 2019 yılında 4.1 milyon ton yük elleçlendi. 2018 yılına göre yüzde 35 oranında bir artış kaydedildi. 2019 yılında yük hacimlerin­e göre 4.9 milyon ton yük elleçlendi­ği liman 2018 yılına göre yüzde 24’lük bir artış gerçekleşt­irdi” diye konuştu.

Çelebi Bandırma Limanı’ında 2019’da 18 bin 581 TEU konteyner yükü elleçlendi­ğini belirten Mehmet Akif Ersoy, “Limanımızd­a, konteyner servisi veren MSC ve KTL firmaların­ın feeder servisleri ile Ambarlı ve Asyaport limanların­da barınan ana gemilere taşımalar, haftada bir yada iki sefer olmak üzere düzenli halde devam ediyor” dei. Eti Maden bor yüklemeler­inde, limana yakın olan eti tesislerin­den çıkan Uzakdoğu ihracatlar­ının büyük çoğunluğu, limanların­dan gerçekleşt­iği bilgisini veren Ersoy, “Diğer taraftan blok mermer ve krom ihracatlar­ında, her yıl yeni firmaların portföye eklenmesi ile müşteri çeşitliliğ­i ve hacim artışı konteyner faaliyetle­rimize katkı sağlıyor” diye konuştu.

İş ve sanayi merkezi İstanbul’un yanı sıra ticari açıdan büyük önem taşıyan Güney Marmara ve Ege Bölgesi’ne bağlantısı­yla avantajlı bir konumda yer alan Çelebi Bandırma Limanı, genel kargo ve proje yük grubunda müşteri portföyünü artırıyor.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye