NBE - Sektor Ekleri

Bentley Mulliner Bacalar

Üstü açık, sürücü odaklı Grand Touring konseptini­n geldiği son noktayı temsil eden Bentley Bacalar’ın 6,0 litrelik W12 TSI motoru 659 PS (650 bhp) güç üretiyor. Müşteriler­in zevklerine göre özel olarak tasarlanac­ak otomobilde­n sadece 12 adet üretilecek.

-

Lüks Grand Tourer’ın geldiği son nokta:

Grand Tourer konseptini­n gelmiş geçmiş en iyi temsilcisi olan Bentley Mulliner Bacalar, Bentley’nin İngiltere’nin Crewe kentindeki merkezinde görücüye çıktı. Sadece 12 adet üretilecek otomobil bu sayede mümkün olan lüks ve nefes kesici performans­ı müşteriler­ine sağlıyor. Her model, müşterinin kişisel zevklerine göre Bentley Mulliner’in Crewe’deki atölyesind­e el hüneriyle üretilecek.

Otomobil, adını Meksika’nın Yucatan Yarımadası’nda bulunan, nefes kesici doğal güzelliğiy­le ünlü bir göl olan Laguna Bacalar’dan alarak Bentley’nin 2015 yılında Bentayga ile başlattığı otomobille­re önemli yerlerin adını verme stratejisi­ni sürdürüyor. Barchetta tasarımı çerçevesin­de sayısız opsiyon ve malzemeyi bünyesinde barındıran Bacalar, Bentley Mulliner tasarım ekibiyle müşteri arasındaki doğrudan etkileşimi­n sonucu son derece benzersiz bir otomobile dönüşecek.

SEÇKİN 12 KİŞİ İÇİN

Bentley Motors Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Adrian Hallmark şunları kaydetti: “Bacalar’da iki koltuklu üstü açık bir deneyime yönelik tamamen ısmarlama bir Bentley yarattık. Dikkat çekici bir Bentley olarak göze çarpan Bacalar, açıkça ifade edildiği üzere şu anda üretilen 12 otomobilde­n birini birlikte yaratacak, toplayacak, sürecek, bunların değerini bilecek sadece 12 kılı kırk yaran insan için olağanüstü işbirliğin­e dayalı bir deneyim olacak.”

Bentley Bacalar’da olağanüstü bir sürüş deneyimini­n ortaya çıkarılma

sı için ısmarlama, el yapımı lüks en son teknolojiy­le bir araya geliyor. Bentley Mulliner tarafından hayata geçirilen yepyeni bir gövde yapım sürecinin ön plana çıktığı Bacalar’ın kalbinde eşsiz 6,0 litrelik W12 TSI motorunun geliştiril­miş bir versiyonu bulunuyor. Dünyanın en gelişmiş 12 silindirli motoru olan W12 TSI 650 HP güç ve 900 Nm tork üretiyor.

 ??  ?? Lüks kabinin içinde Bentley ustaları eşi benzeri olmayan bir kokpit yarattı. Bacalar’ın mimarisi, Bentley Mulliner tasarımcıl­arının sadece iç ve dış mekanı harmanlama­kla kalmayıp aynı zamanda iki koltuklu otomobil karakterin­i ‘sarmalayac­ı’ bir kokpit tasarımıyl­a vurgulayan bir tema oluşturdu.
Lüks kabinin içinde Bentley ustaları eşi benzeri olmayan bir kokpit yarattı. Bacalar’ın mimarisi, Bentley Mulliner tasarımcıl­arının sadece iç ve dış mekanı harmanlama­kla kalmayıp aynı zamanda iki koltuklu otomobil karakterin­i ‘sarmalayac­ı’ bir kokpit tasarımıyl­a vurgulayan bir tema oluşturdu.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye