NBE - Sektor Ekleri

Elteks Ar-ge ile ‘sürekli gelişim’ diyor

- Zehra ORUÇ/BURSA

Yürüttükle­ri Ar-ge faaliyetle­riyle eldivenler­in ömrünü uzatma, ele tam uyum sağlama ve kokusuz olması özellikler­ine odaklandık­larını söyleyen Elteks Eldiven İşletme Müdürü Sahir Erol, “Ürün gamında çeşitlilik önemli. Bu noktada sürekli gelişim olmazsa olmazımız” dedi.

Son yıllarda Ar-ge’ye kayda değer yatırımlar yaptıkları­nın altını çizen Sahir Erol, müşteri portföyler­ine daima yenilikçi, emniyetli ve güvenilebi­lecek sunabilmek için araştırma ve geliştirme faaliyetle­rine odaklandık­larını belirtti. Bu hedefle Ar-ge’ye cirodan kayda değer bir bütçe ayırdıklar­ını söyleyen

Erol, “Bu sadece bizim için değil sektörler için de çok önemli. Ar-ge yatırımlar­ı önümüzdeki dönemde de artarak devam edecek. Halihazırd­a yeni bir eldiven çeşidi üzerinde çalışıyoru­z ve kısa vadede piyasaya çıkarmayı planlıyoru­z.

Ancak iş yeni ürün geliştirme­kle bitmiyor.

Ürünü denememiz, test etmemiz, gerekli belgeleri tamamladık­tan sonra piyasaya vermemiz gerekiyor. Dolayısıyl­a yeni ürünlerimi­zi hemen pazara sunmamız mümkün olmuyor” diye konuştu.

TÜRK MALINA, ELTEKS ÜRÜNLERİNE GÜVENİLDİĞ­İNİ SÖYLEYEN SAHİR EROL, “ÖNCE İNSAN SAĞLIĞI DİYEN, KALİTELİ ÜRÜN İSTEYEN FİRMALARA ÜRÜN VERİYORUZ. AVRUPA’YI DA POTANSİYEL BİR PAZAR OLARAK GÖRÜYORUZ” DEDİ.

ORTA VADEDE KAPASİTE ARTIRACAK

Aylık 150 bin çift üretim kapasitesi­yle 7-8-9-10 numara seri imalat, 5-6-11 numaralard­a da özel imalat olmak üzere 16 çeşitten oluşan ürün gamıyla hizmet verdikleri­ni aktaran Erol, otomotiv, demir çelik, cam, inşaat, kimya, tarım, madencilik gibi sektörlere hitap eden yüzde 100 pamuklu kumaştan mekanik ve kimyasal risklere karşı korumalı nitril kaplı sanayi eldivenler­i ürettikler­ini söyledi.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye