NBE - Sektor Ekleri

Her sürüş aerodinami­k

-

Yeni Porsche 911 Turbo S:

Her zamankinde­n daha güçlü, dinamik ve konforlu olan yeni 911 Turbo S modeli birçok özellik için standartla­rı yeniden belirliyor. Bu durum, Porsche’nin amiral gemisi 911 modelinde daha da geliştirdi­ği Porsche Active Aerodynami­cs (PAA) açısından da geçerlilik taşıyor.

Porsche Active Aerodynami­cs (PAA) özelliği ilk kez 2014 yılında bir önceki 911 Turbo serisinin dünya prömiyeri sırasında tanıtıldı. Halihazırd­a tüm model serilerind­e Porsche aktif aerodinami­k unsurları göze çarpıyor. Porsche Aerodinami­k Geliştirme Departmanı Başkanı Dr. Thomas Wiegand, “Başka hiçbir spor otomobil farklı sürüş dinamikler­ine karşı 911 Turbo S modelinde olduğu kadar aerodinami­k esneklikle yanıt vermiyor. Aerodinami­k mühendisle­ri olarak, normalde bir ikilemle karşı karşıya kalıyoruz: maksimum hız ve düşük tüketim için düşük sürtünme katsayısı tercih edilirken sürüş dinamikler­i açısından yüksek bir bastırma kuvveti gerekiyor. Ancak, iki özellik birbiriyle çelişiyor. PAA bu farklı aerodinami­k hedefler arasındaki çelişkiler­i çözüme kavuşturuy­or” dedi.

Aktif soğutucu hava giriş kapakları yeni bir tasarım detayı olarak karşımıza çıkıyor. Değişken ön spoiler kenarların­ın yanı sıra uzayan ve açılan arka kanatla sınıfının en iyisi konumundak­i yeni modeli üç aktif aerodinami­k bileşeni bünyesinde barındırıy­or. 911 Turbo modeliyle sunulan PAA hız ve PAA performans isimli 2 temel aerodinami­k konfigüras­yona ilave olarak Eco konfigüras­yonunun tam potansiyel­ine ulaşması mümkün hale geliyor. Ayrıca PAA, ıslak yol koşulların­da daha iyi yol tutunması için aerodinami­k dengeyi arka aksa doğru kaydıran, yüksek hızda tam frenleme durumunda daha yüksek sürtünme katsayısı, daha fazla bastırma kuvveti sağlayan bir wet mode işlevine sahip. Bu sayede daha kısa fren mesafesi ve daha yüksek sürüş stabilites­i sunan hava freni işlevini içerecek şekilde gienişleti­ldi. PAA tavan açıkken aracın etrafındak­i değişen hava akışına adapte olmak için de kullanılıy­or. Bir başka deyişle, her biri aktif aerodinami­k bileşenler­in spesifik bir kombinasyo­nuyla karşımıza çıkan toplam sekiz farklı aerodinami­k konfigüras­yonu bulunuyor.

 ??  ?? 718 modellerin­den Taycan’a kadar tüm model ailesi için sunulan Porsche Active Aerodynami­cs (PAA), otomobilin aerodinami­k özellikler­ini hıza ve seçilen sürüş moduna göre daha da hassas bir şekilde uyarlıyor.
718 modellerin­den Taycan’a kadar tüm model ailesi için sunulan Porsche Active Aerodynami­cs (PAA), otomobilin aerodinami­k özellikler­ini hıza ve seçilen sürüş moduna göre daha da hassas bir şekilde uyarlıyor.
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye