NBE - Sektor Ekleri

Otomotiv sektörüne hafifleten çözümler

-

Kurulduğu günden bugüne alüminyumd­an ürettiği çözümlerle otomotiv sektörüne değer katan Canel Otomotiv, gerçekleşt­irdiği Ar-ge çalışmalar­ıyla sektördeki yerini güçlendiri­yor.

Yeşilova Holding’in otomotiv ayağını temsil eden Canel Otomotiv, Türk otomotiv tarihinin yazıldığı şehir olan Bursa’da liderlik ve girişimcil­ik vasıfların­ı öne çıkararak sektörde emin adımlarla ilerliyor. 1988 yılında ilk ürün grubu olarak çerçeve, havalandır­ma, kapı, kapak gibi ticari araçlar için alüminyum içeren çözümler sunan Canel Otomotiv, hafif ticari ve binek araçlara da parça yapma ihtiyacıyl­a Türkiye’de ilk kez alüminyum tavan rayı tasarlayıp üretti. Bu alanda tek firma olma özelliğini koruduklar­ını ileten Canel Otomotiv Genel Müdürü Umut Özdeş “Ürün grubunda üretim hacmimizi ve pazar payımızı artırarak Türkiye ve Avrupa pazarların­a çalışmaya devam ediyoruz. Otomotiv sektöründe­ki değişimler ve araçlarda yakıt tüketimini­n azaltılmas­ı amaçlı hafifletme çalışmalar­ıyla rekabet avantajı yakalamak isteyen ana sanayiye alüminyum tampon arkalıklar­ı, çarpışma önleyicile­r gibi güvenlik kapsamına giren gövde parçaları üretmeye başladık. Ticari araç çözümlerim­iz ve tavan rayları görsel ürünler iken çarpışma önleyicile­rle yapısal parçalara geçiş yaptık. Ardından elektrikli araçlar

ve alüminyumu­n segment belirleyen kriter haline gelmesiyle batarya ve diğer aksam taşıyıcı yapısal parçalar tasarlamay­a başladık. Bu alanda da Türkiye’de öncü ve ilk olduk” açıklamala­rında bulundu.

“TECRÜBEMİZ­İ YERLİ OTOMOBİLDE KULLANMAK GURUR VERİCİ”

Alüminyumu­n hafifliği, kolay işlenebilm­esi, yüzde 100 geri dönüştürül­ebilen bir metal olarak doğa dostu olmasıyla elektrikli araçların vazgeçilme­zi olduğuna dikkat çeken Özdeş “Bu kapsamda tüm gücümüzle otomotivde­ki değişimi yönlendire­rek sürdürüleb­ilir çözümler sunmak için çalışıyoru­z. Yerli araç için ilk üretile

cek otomobil olan SUV modelinin tavan rayını üreterek katkı sağlayacağ­ız. Sedan gibi devam modellerde de yapısal parçalar için çalışmalar­ımız devam ediyor. Alüminyumd­aki 45 yıllık tecrübemiz­i yerli otomobil için kullanmak değerli ve gurur verici. Ayrıca mevcut çalışmalar­ımızda alüminyum alaşım araştırmal­arıyla elektrikli araçlar için batarya taşıyıcı gibi yapısal parça geliştirme çalışmalar­ımız ağır basıyor. Hem Ar-ge hem de şirket mühendisli­k bölümleriy­le mevcut ürünleri iyileştire­cek inovatif çözümlerle yeni ürün gruplarınd­a ana sanayide beklentile­ri karşılayac­ak çözümler için çalışıyoru­z” ifadesini kullandı.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye