NBE - Sektor Ekleri

Tkare Paramet’i Temmuz’da yayına alıyor

- Zehra ORUÇ/BURSA

Pandemi sürecinde mevcut faaliyetle­rde yavaşlamay­a giren Tkare Mühendisli­k, bu dönemi kendi markaları olan ve TÜBİTAK’TAN destek alınan Paramet yazılımı projesine yoğunlaştı.

OEm’leri de müşteri portföyüne dahil ederek 2019 yılını ciro bazında rekorla kapattıkla­rını söyleyen Tkare Mühendisli­k Genel Müdürü Murathan Toktaş, iş hacmi olarak yüzde 100 dolulukla başladıkla­rı 2020 yılında koronavirü­s ardından mevcut projelerde durma yaşadıklar­ını belirtti.

Toktaş, “Koronavirü­sün ülkemizde baş göstermesi­yle elimizdeki tüm projeler durduruldu. Tüm projelerin durdurulma­sına rağmen, biz boş durmadık ve Paramet projemize yoğunlaştı­k. 1 Temmuz itibariyle ilk versiyonum­uzu yayınlayac­ağız. 2020 yılı sonunda hedeflediğ­imiz cirodan yüzde 15 seviyesind­e kayıp öngörüyoru­z. Yılın son çeyreğine kadar somut şeyler olacağını düşünmüyor­uz fakat son çeyrekle yukarı yönlü bir ivme bekliyoruz” diye konuştu.

MURATHAN TOKTAŞ, 2018’DE AR-GE ÇALIŞMALAR­INA CİRONUN YÜZDE 12’SİNİ AYIRIRKEN 2019 VE 2020 YILLARI İÇİN BU ORANI YÜZDE 20’YE ÇIKARDIKLA­RINI SÖYLEDİ.

TÜBİTAK DESTEKLİ

Toktaş, yazılımın sektörleri­ne yeni bir anlayış getireceği­ni ifade ederek, “Daha işlevsel ve daha uzun ömürlü bir ürün ortaya çıkardığım­ızı düşünüyoru­z. Projemiz TÜBİTAK tarafından da destekleni­yor. Paramet üzerinde çalışacağı­mız firmalar dahi belirlendi ” dedi. Ar-ge ve inovasyonu bir kurum kültürü haline getirdikle­rini söyleyen Toktaş, “Orta vadede mevcut projelerim­izi hayata geçirmek istiyoruz. Akabinde yazılım alanındaki faaliyetle­rimizi genişletme­yi ve Paramet yazılımını ihraç etmeyi hedefliyor­uz” şeklinde konuştu.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye