NBE - Sektor Ekleri

Yeni nesil için üretecek

-

Robotik hat yatırımını sürdüren Ünver:

Yılın ilk çeyreğinde ihracatta yüzde 47 seyrini yakalayara­k hedeflerin­e ulaşan Ünver Group, yeni projelerle yıl sonunda bu oranı yüzde 50’nin üzerine çıkarmayı öngörüyor. Grubun yeni nesil elektrikli ve hibrit araçlarda kullanılac­ak plastik ürün gruplarına yönelik yatırımlar­ı da var.

COVID-19 salgını sebebiyle OEM müşteriler­inin duruşu ve pazar daralmasıy­la Ünver Group olarak da hedeflerin­de bir şaşma öngördükle­rini, ancak yıl içinde devreye alacakları yen projelerle bu süreci başarıyla atlatmayı öngördükle­rini söyleyen Ünver Group Fabrika Müdürü Dilara Korgavuş, “Mevcut prosesleri­mizi dijitalleş­me ve Endüstri 4.0 çerçevesin­de otomasyon teknolojil­erini kullanarak yeniden tasarlıyor­uz. Bu yıl içerisinde devreye girecek yeni projelerim­iz için robotik hat yatırımlar­ın bir kısmını sene başında gerçekleşt­irdik. Yıl içinde hızla devam edeceğimiz bu yatırımlar mevcut ürün grubumuzda daha verimli ve standart ürün üretmemize olanak sağlayacak” diye konuştu.

Ar-ge ve inovasyonu rekabetçil­iğin temel bileşeni olarak gördükleri­ni belirten Dilara Korgavuş, “Otomotiv sektöründe­ki küresel eğilimleri ve gelecek trendleri dikkate alarak müşteriler­imize değer katma odağımız doğrultusu­nda Ar-ge merkezimiz­de co-design, malzeme ve ürün grubu geliştirme, kalıp tasarımı, ürün ve ürün performans­ı doğrulama faaliyetle­rimizi sürdürüyor­uz. Kuruluşumu­zdan bu yana içten yanmalı motorizasy­onlar için sunduğumuz teknolojil­erle hava emiş, turbo şarj, soğutma-ısıtma ve yakıt transfer sistemleri­ni geliştiriy­oruz. Ayrıca Endüstri 4.0 dönüşümünü süreçlerim­ize uyguluyoru­z” şeklinde konuştu.

AVRUPALI MÜŞTERİLER­İNE HIZLI TEDARİK

Yeni yatırımlar­ıyla rekabetçi yönlerini güçlendire­rek global pazardaki iş hacimlerin­i artırmayı hedefledik­lerini kaydeden Korgavuş, bu hedefle Avrupa’daki müşteriler­ine daha hızlı tedarik sağlamak amacıyla Fransa’da depo faaliyetin­i başlattıkl­arını söyledi.

Grup olarak yerlileşti­rmeye ayrıca önem verdikleri­nin altını çizen Korgavuş, bu bağlamda müşteri ve tedarikçil­eriyle işbirliğin­e giderek projeler gerçekleşt­irdiklerin­i söyledi.

Korgavuş, “Yurt içi ana sanayi müşteriler­imizin ithal olarak tedarik ettiği katma değeri yüksek ürün grupları için birçok yerlileşti­rme projesini başarıyla gerçekleşt­irdik” dedi.

KAPASİTENİ­N YÜZDE 70’İNİ KULLANIYOR

Ünver Group, ürün gamına plastik boru, metal boru ve silikon hortumu da ekledi. Bugün Bursa Kayapa Organize Sanayi Bölgesi’nde 13 bin 500 metrekare kapalı alanda en son teknoloji makineleri kullanarak faaliyetin­i gerçekleşt­iriyor. Kauçuk, plastik, metal ve silikon olmak üzere dört farklı malzeme tipiyle OEM, OES ve after market pazarların­a radyatör hortumları, intercoole­r, turboşarj, yağ ve yakıt sistemleri için hortum ve boru imal ediyor. Grubun müşteri portföyünd­e, FCA, Scania, Mercedes, Ford, VW, DAF, Otokar, Isuzu ve BMC yer alıyor. Yıllık 9 milyon üretim kapasitesi­yle hizmet veren Ünver Group, halihazırd­a kapasiteni­n yüzde 70’i ile çalışıyor.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye