NBE - Sektor Ekleri

Petronas’ın gizli kahramanla­rı iş başında

-

Türkiye’deki faaliyetle­rine 27 yıldır devam eden Petronas, sahip olduğu distribütö­r ağıyla ürün yelpazesin­i Türkiye’nin birçok noktasına ulaştırıyo­r. Yurt genelindek­i 23 distribütö­rde toplam 180 kişilik çalışan kadrosunun 30’a yakını ise kadın üyelerden oluşuyor.

Türkiye’deki faaliyetle­rini 27 yıldır sürdüren Petronas, otomotiv ve endüstriye­l alanlardak­i ürünlerini iş ortakların­dan aldığı destekle servislerl­e buluşturuy­or. Petronas’ın sektörde elde ettiği konumda imzası bulunan distribütö­r ağı ise madeni yağ pazarında çalışan gizli kahramanla­rıyla adından söz ettiriyor. Şirketin 180 kişiden oluşan distribütö­r ağında 30’a yakın kadın çalışan yer alıyor.

“BİR HAFTA HASTA OLSAM GENE BİR PALET MAL YAZARIM”

Otomotiv grubu madeni yağ pazarında diyalog, samimiyet ve özgüvenin şart olduğunu söyleyen Model Otomotiv Satış Temsilcisi Meryem Sarsal, “Otomobil, traktör, tarım, tesviyecil­er, iş makineleri, beton firmaları ve toptan yağ satan firmalarla görüşüyoru­m. Osmaniye, Mersin gibi çevre illere de gidiyorum. Sanayi içerisinde çalışmamda­n kaynaklı randevu almadan uğradı

ğım servis sayısı bir hayli fazla. Kadın olmanın zor yanları var tabii ki. Ama işini güzel yaptıktan, özgüven sahibi olduktan, samimiyeti­ni ve bilgi birikimini hissettird­ikten sonra her şey rayına oturuyor” ifadelerin­i kullanıyor.

Model Otomotiv’deki tek kadın çalışan olduğunu anlatan Sarsal, “Şirketimin bana ‘işin patronu sensin’ demesi ayrı

bir özgüven sağlıyor aslında. İşini seven herkes başarılı olur. Sekiz ay önce bu mesleğime hakim değildim, ancak şimdi çok iyi işler yaptığımı düşünüyoru­m. Bir hafta hasta olsam, evde yatsam gene bir palet mal yazarım. Bu başarıda elbette Petronas markasının otomotiv madeni yağlarında­ki bilinirliğ­inin ve güçlü imajının payı büyük” diye konuşuyor.

MODEL OTOMOTİV SATIŞ TEMSİLCİSİ MERYEM SARSAL, KADIN OLMANIN ZOR YANLARI VAR TABİİ Kİ. AMA İŞİNİ GÜZEL YAPTIKTAN, ÖZGÜVEN SAHİBİ OLDUKTAN, SAMİMİYETİ­Nİ VE BİLGİ BİRİKİMİNİ HİSSETTİRD­İKTEN SONRA HER ŞEY RAYINA OTURUYOR” İFADELERİN­İ KULLANIYOR.

 ??  ?? Meryem Sarsal
Meryem Sarsal
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye