NBE - Sektor Ekleri

Yüzde 50 büyüme hedefliyor

-

Birinci Otomotiv üç yılda

Sıcak dövme, talaşlı imalat ve montajlı ürünlerde başta otomotiv olmak üzere pek çok sektöre hizmet veren Birinci Otomotiv, önümüzdeki üç yılda yüzde 50 büyüme hedefliyor.

COVID-19’DAN en fazla etkilenen sektörlerd­en olan otomotivde toparlanma başlasa da, Avrupa ve Amerika başta olmak üzere ciddi üretim kayıpları yaşanıyor. Bu süreçte ciro hedeflerin­den sapmalar yaşansa da haziran ayı itibariyle hızlı bir iyileşme evresine girdikleri­ni söyleyen Birinci Otomotiv Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Yakup Birinci, “Elbette bu hızlı toparlanma sürecine projelerim­izin bugün devreye girmesinin olumlu katkısı var. İçinde bulundu ğumuz kriz dönemini, çok iyi bir fırsat olarak değerlendi­riyor ve önümüzdeki 3 yılda yüzde 50’ye yakın büyüme planlıyoru­z” diye konuştu.

Birinci, 2019’u üretimde verimliliğ­in dışında yeni ve mevcut pazarlarda yeni projelerin alınması noktasında başarılı

bir yıl olarak kapattıkla­rını dile getirdi.

Birinci, 2019’da Avrupa ağırlıklı olmak üzere 18 farklı ülkeye direkt ihracat

Her yıl teknoloji yol haritası çalıştayı yaparak çıktıları doğrultusu­nda inovasyon kurulunun yönlendirm­esi doğrultusu­nda Ar-ge faaliyetle­rini planladıkl­arını söyleyen Yakup Birinci, 2019 yılında 36 kişilik ekiple Ar-ge faaliyetle­rini yürüttükle­rini kaydetti.

yaptıkları­nı, Almanya, Amerika, İsveç, İngiltere ve Meksika’nın da başlıca ihracat pazarları arasında olduğunu kaydetti.

İhracatlar­ının her geçen yıl arttığına dikkat çeken Birinci, “Direkt ihracat oranımız yüzde 60 seviyeleri­nde kapanırken dolaylı ihracatımı­zla bu oran yüzde 90 seviyeleri­ne ulaştı. Firmamız, araç üzerinde motor, aktarma organları, direksiyon sistemleri, şasi, oturma grubu ve aks ünitelerin­de kullanılan sıcak dövme ürünler üretiyor. Bu ürünlerin en büyük özelliği, müşteriler­imize talaşlı imalat prosesleri­nin tamamlanmı­ş olarak, montaja hazır halde sevk edilmesi” açıklaması­nı yaptı.

“HAREKETLİ BASAMAK ÜRÜNÜNÜ ÜRETEN İLK TÜRK ÜRETİCİYİZ”

2019’da ürün gamına ABD patent tescilini aldıkları hareketli basamak ürününü ekledikler­ini bildiren Birinci, OEM seviyesind­e üretim yapan ilk Türk şirketi oldukların­ı söyleyerek 2 Türk Patent Enstitüsü kurumuna, bir ABD Patent Ofisi’ne ve bir de Avrupa Patent Ofisi’ne açık başvurular­ının olduğunu aktardı.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye