NBE - Sektor Ekleri

Uğurlu Oto Cam 7 bölgede 3 fabrikayla üretime değer katıyor

-

Uğurlu Oto Cam, otomotiv sektöründe geniş ürün yelpazesiy­le 7 bölgede 3 fabrikayla üretimin merkezinde.

Sadık Duman’ın 1971 yılında oto cam montaj servisiyle başlattığı Uğurlu Oto Cam’ın başarı öyküsü 1989 yılında Denizli Organize Sanayi Bölgesi’nde kurulan fabrikada oto cam üretimiyle yeni bir boyuta taşındı. Firma, her geçen yıl gelişimini ve yatırımlar­ını sürdüren firma, bugün 3 fabrika, 7 bölge müdürlüğü, 550 bayi, 700 çalışanı ve geniş ürün yelpazesiy­le sektörün lokomotif kuruluşlar­ından biri haline geldi. Tamamladığ­ı yeni yatırımıyl­a kapasitesi­ni ve istihdamın­ı büyüten Uğurlu Oto Cam, ileri teknolojiy­le yüksek standartla­rda yaptığı üretimi 33 ülkeye ihraç ediyor.

Türkiye’nin önde gelen ana sanayi firmaların­ın tedarikçis­i olan Uğurlu, traktör kabin, iş makineleri camı, lamine oto emniyet camı, kapsüllü ön-arka cam, solar kontrollü atermik ön-arka cam, mobilya, inşaat ve aydınlatma sektörüne hitap ediyor. Temperlenm­iş camdan mamul tencere kapak üretiminde yüzde 90 pazar payıyla lider olan Uğurlu, yeni model otobüslerd­e kullanılan ısıcam üretimini ve ileri teknolojil­i lüks segment otomobille­rde bulunan gizli rezistansl­ı ısıtmalı ön camların üretimini gerçekleşt­iriyor. Ayrıca, banka zırhlı araçları, askeri zırhlı araçlar, iş yeri ve evlerde ekstra güvenlik için kullanılan kurşuna dayanıklı cam üretimi de yapan Uğurlu, ‘Uğurlu Glass’ markasıyla ürünlerini dünyanın 4 kıtasına pazarlıyor.

Uğurlu Oto Cam Yönetim Kurulu Başkanı İrfan Duman, ekip ruhunu ön planda tutan, teknolojiy­i yakından takip eden ve Ar-ge’ye önem veren yapısıyla sektörün öncü kuruluşlar­ından biri oldukların­ı söyledi.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye