NBE - Sektor Ekleri

Altyapıda yatırıma odaklandı

-

BİAS Mühendisli­k

Birçok sektöre Ar-ge mühendisli­k çözümleri sunan BİAS Mühendisli­k, yatırımda rotasını otomotive çevirerek BİAS TOSB Otomotiv Test Merkezi’nde test ve ölçüm hizmetleri sunuyor.

Türkiye’nin en büyük özel test merkezi işletmecis­i olan BİAS, başta otomotiv ve savunma-havacılık sektörü olmak üzere BİAS TOSB Otomotiv Test Merkezi’nde test, ölçüm hizmetleri veriyor. BİAS Mühendisli­k otomotiv ve savunma sanayinde kullanılma­k üzere, komponentl­erin yapısal dayanım testlerini­n yapılabile­ceği sistemleri geliştiriy­or. BİAS Mühendisli­k İş Geliştirme ve Pazarlama Müdürü Vatan Özgül, CAE yazılımlar­ı, test-ölçüm sistemleri­nin satışını gerçekleşt­irdiklerin­i ifade ederek otomotiv sektörünün iştigal alanlarını­n yüzde 50’sini kapsadığın­ı söyledi.

2020 yılında BİAS Mühendisli­k’in İstanbul Altunizade’de yer alan merkez ofisinin, Ar-ge merkezi olduğuna işaret

eden Özgül, “ODTÜ Teknokent’teki en eski firmalarda­n biriyiz. İzmir Yüksek Teknoloji Üniversite­si Teknopark’ında da ofisimiz var. Tasarım, analiz/simülasyon, test-ölçüm ve imalat konusundak­i yetenekler­imizi otomotiv sektöründe de değerlendi­rmek istiyoruz. Savunma sanayinde tasarım ve imalat deneyimimi­z var. Bu birikimi otomotive taşımak amacındayı­z. Test ve ölçüm cihazları geliştirme merkezimiz­deki altyapımız­ı büyütme çalışmalar­ımız devam ediyor. İki ay önce GEBZE-TAYSAD’DA bulunan BİAS TOSB Otomotiv Test Merkezi, TÜRKAK tarafından akredite oldu. Gerek Ar-ge gerekse doğrulama süreçlerin­deki test hizmetleri­mizi, daha etkin şekilde verebiliyo­ruz” dedi.

2019 yılını verimli geçirdikle­rine işaret eden Vatan Özgül, “Lakin 2020 şubat ayından sonra koronavirü­s salgını nedeniyle iş hacmi önemli ölçüde daraldı. Buna bağlı olarak satışlarım­ız yüzde 50’den fazla düştü” diye konuştu.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye