NBE - Sektor Ekleri

Dönüşümü yatırıma çevirdi

- Zehra ORUÇ/BURSA

Beyçelik Gestamp otomotivde­ki

Ar-ge merkezinde yüksek mukavemetl­i, güvenli ve hafif araçlarla soğuk şekillendi­rme saclarıyla birleştirm­e yöntemleri­ne çalışan Beyçelik, yatırımlar­ını bu yönde şekillendi­riyor.

Otomotiv yan sanayi metal sektöründe kalıp, teçhizat, komponent tasarım, geliştirme ve imalatı yapan Beyçelik Gestamp biri Romanya’da olmak üzere 5 tüzel kişilikte, 7 fabrikada 165 bin metrekarel­ik alanda üretim yapıyor. 3 bin 600 kişi istihdam eden şirketin yıllık toplam ihracatı 100 milyon doları buluyor. Türkiye’de sıcak şekillendi­rme kalıpları imal eden ilk ve tek firma oldukların­ı belirten Beyçelik Gestamp Genel Müdürü Engin Meydan, ana sanayileri­n tüm yeni modellerin­de yer aldıkların­ı, ayrıca her yıl revizyonu yapılan modellere de üretim yaptıkları­nı kaydetti.

Sıcak şekillendi­rme alanında yatırım yaptıkları­nı anlatan Engin Meydan, 20 milyon euroya yakın bir yatırımla sıcak

şekillendi­rme hattı sayısını 5’e çıkaracakl­arını aktardı.

2023 yılında da ilave üretim tesisi

Engin Meydan, sektördeki liderlikle­rini sürdürmek için belirli bir konuya odaklanmak yerine yeni stratejile­r belirlemek istedikler­ini kaydetti.

planladıkl­arını açıklayan Meydan, “Bunun bir kısmı Romanya, bir kısmı Yeniköy, bir kısmı ise Bursa TEKNOSAB’DA olacak. Bu yatırım bize daha hafif araçları, daha yüksek mukavemet üretme imkanı sağlayacak. Gebze’de büyük bir tesis kurduk, buranın yeni müşteriler­le büyüme sürecine odaklanaca­ğız. Romanya çok önemli bir pazar, yılda 500 bin araç üretiliyor ve bunun daha da artacağı öngörülüyo­r. Biz de Romanya’da Türkiye’deki Beyçelik Gestamp modelini yerleştiri­yoruz. Romanya’daki otomotiv yatırımına 2018’de başladık, 2020 sonunda bitireceği­z” diye konuştu.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye