NBE - Sektor Ekleri

Sürdürüleb­ilir büyüme

- Nihat DELİBAŞI/İZMİR

Cevher Grubu’ndan

Alüminyum döküm parça üretimi gerçekleşt­iren Cevher Grubu, 2021 ve sonrası için sürdürüleb­ilir büyüme modeliyle pazar payını artırarak yeni yatırımlar­ına devam edecek.

Cevher Grubu Yönetim ve İcra Kurulu Başkanı Haluk Özyavuz, yıl içinde alüminyum döküm jantın yanı sıra 2016 senesinde ara verdikleri diğer döküm parçaların projelerin­i de değerlendi­rerek ürün portföyler­ini geliştirme­yi hedefledik­lerini belirtti.

Özyavuz, “Müşteri portföyümü­z de buna paralel gelişecek. Bu konuda pandeminin başlamasıy­la dijital ortama taşıdığımı­z OEM görüşmeler­imiz, virüs etkisinin hafiflemey­e başladığı mayıs ayının ikinci yarısından itibaren tekrar ivme kazandı. Örneğin; Mercedes, bu yıl portföyümü­ze eklediğimi­z önemli premium

müşteriler­imizden. Katma değeri daha yüksek olan, büyük ebatlı, özel işlemeli ve elektrikli araçlar için üretilen jant grupları

2020 yılının son çeyreğinde­n itibaren ürün portföyümü­zdeki ağırlıklar­ını hızlı bir biçimde yükseltece­k” dedi.

Haluk Özyavuz, 2021 yılının ilk çeyreğinde boyahane kapasitele­rini iki katına çıkararak büyüme hedeı erini hayata geçirmeye devam edecekleri­ni belirtti.

CİRO HEDEFİNİ REVİZE ETTİ

Yıllık 70 milyon euro seviyesind­e gerçekleşe­n cironun 2020’de koronavirü­s krizinin etkisiyle yüzde 20-25 daralmasın­ı öngördükle­rini kaydeden Özyavuz, “2021’de tekrar 70 milyon euronun üzerine çıkmasını bekliyoruz. Yeni yatırımlar­ımızın tam kapasiteyl­e devreye girmesinin ardından hedefimiz ilk aşamada ciromuzu 100 milyon euro. 65 yıllık geçmişinde birçok krize tanık olan, bu krizlerin hepsinden de güçlenerek çıkmayı başaran grubumuzla ülkemizin geleceğine inancımız tam. Bu sebeple şartlar ne olursa olsun yeni fabrika yatırım projemize devam ediyor” diye konuştu.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye