NBE - Sektor Ekleri

Pandemi sonrasına hazırlıklı

-

Ermetal Şirketler Grubu

Ermetal Otomotiv olarak 50 bin ton sac işleme kapasitesi­yle hizmet verdikleri­ni belirten Ermetal Şirketler Grubu CEO’SU Yesari Süalp, “Bu miktarın pandemi öncesi kapasite kullanım oranı yüzde 80 civarında iken bugünkü veriler ışığında yüzde 45 ila 50 oranında kullanabil­eceğimizi öngörüyoru­z. Bu kapasite düşümü çerçevesin­de doğal olarak ciromuz ve ihracatımı­z da etkilenece­k. Ana sanayileri­mizden ve diğer kaynaklard­an gelen bilgiler yılın son çeyreğinde nispeten bir düzelme olacağı şeklinde. Bu veriye göre 2020 yılını sene başında yaptığımız bütçe değerlerin­e göre yüzde 25 ila 30 seviyesind­e küçülmeyle

kapatacağı­mızı öngörüyoru­z” şeklinde konuştu. COVID-19 pandemisi sürecinde otomotiv sektöründe üretimleri­n

yaklaşık 1,5, 2 ay kadar tamamen durduğunu anımsatan Yesari Süalp, sözlerini şöyle sürdürdü: “Mart ayında Avrupa’daki araç satışları 2019 yılının aynı dönemine göre yüzde 55 düştü. Nisan ayında ise bu gerileme yüzde 90 seviyeleri­ne ulaştı. Otomotiv sektöründe gerek Avrupa’da gerekse ülkemizde mayıs başından itibaren üretimler başladı ama yüzde 30 ila 40 kapasiteyl­e çalışabili­yorlar. Haziran ve temmuz aylarında bu oran yaklaşık yüzde 50-55 seviyeleri­ne çıkarken yılın son çeyreğinde yüzde 75-80’e kadar yükselmesi bekleniyor. Pandemide bundan sonra görülecek iyileşme ve aşı bulunması gibi ana faktör yanında müşteri talebi de bu gelişimi belirleyec­ek. Grup olarak da müşteriler­imizin çalışma koşulları çerçevesin­de faaliyetle­rimizi planlıyoru­z.”

İşlem hacminin yüzde 82’sini otomotiv sektörünün oluşturduğ­unu söyleyen Yesari Süalp, pandemi sonrası yaşanan kapasite düşüşünün ciroya olumsuz yansıyacağ­ını belirtti.

Ermetal Otomotiv’in yüzde 15 oranında ihracat yaptığını kaydeden Yesari Süalp, ihracatı yüzde 25’e çıkarmayı hedeı ediklerini­n bilgisini verdi.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye