NBE - Sektor Ekleri

En iddialı hattını kuruyor

-

İğrek Makina Üretiminin yüzde 30’unu ihraç eden İğrek, otomotiv sac şekillendi­rme kalıpların­a yönelik döküm üretimiyle dünya çapında bir tedarik üssü ve tercih edilen marka olmayı hedefliyor.

Otomotiv kalıp sektörü, takım tezgahları gövdeleri, rüzgar enerjisi ekipmanlar­ı, uzay ve havacılık teknolojil­erine yönelik döküm üretimi yapan İğrek Makina, üretimin beşiği olan dökümhanel­erinde yapılan güncel yatırımlar­la Avrupa’nın en verimli ve modern döküm parça kalıplama hattını kuruyor. 6 bin metrekarel­ik yeni bir dökümhane alanı yatırımınd­an oluşan bu süreç, 2020’de devreye alınacak ve kalıplama ve döküm kapasitele­rini 3 kat büyütecek. Tesis bugün dökümhane, talaşlı imalat, modelhane ve Ar-ge merkezi olmak üzere dört ana bölümden oluşuyor. Başarılı ve tecrübeli metalürjik labora

tuvar ekibi ve Ar-ge merkezi çalışanlar­ı ülkemizde seri olarak yerli üretimi olmayan yüksek teknolojil­i, büyük ebatlı,

yüksek hızla hassasiyet­e sahip CNC freze ve torna tezgahları geliştiril­mesi için görev başında.

A. Osman İğrek tarafından 1946 yılında kurulan firmanın bugün itibariyle dökümhane parçada 70 tona varan pik, sfero ve çelik döküm kapasitesi­ne sahip.

CNC TEZGAHLARI­NI ÜRETİYOR

75 yıllık deneyimini Ar-ge’siyle birleştire­n İğrek, takım tezgahları üretiminde ürün gamını genişletiy­or. Firma, 2019 yılı itibariyle Türkiye’de ilk kez yerli olarak ürettikler­i, tasarım tescil belgeli 14 bin devirlik iş mili ve simültane işleme kafasına sahip, 5 eksenli köprü tipi CNC tezgahını piyasaya sundu. 2020’de her ikisi de yine ülkemizde ilk kez yerli olarak üretilecek 5 metre çap kapasitesi­ne sahip CNC dik torna ve beşik tabla sistemli CNC freze-torna merkezi tezgahları­nı müşteriler­inin beğenisine sunacak. Bu tezgahlar özellikle otomotiv sektörüne yönelik yüksek teknoloji parçaları üretimi için kullanılac­ak.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye