NBE - Sektor Ekleri

El aletleri geliştirec­ek

- Nihat DELİBAŞI/İZMİR

İzeltaş elektrikli araçlara uygun

Türkiye’nin ilk el aletleri üreticisi İzeltaş, otomotiv sektöründe kullanılac­ak yenilikçi ürün çalışmalar­ını hızlandırd­ı. Bu kapsamda yeni set projelerin­i devam ettiren firma, yenilikçi ürünlere odaklanara­k elektrikli araçlara uygun el aletlerini ürün gamına ekleyecek.

Son yıllarda otomotive yönelik olarak sıcak dövme parça, araç içi, araç üstü avadanlıkl­ar, el aletleri ve setleri gibi katma değerli ürünlerin üretimine ağırlık verdikleri­ni belirten İzeltaş Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancıla­r, otomotiv sektörüne yönelik üretimde ve araç bakım servisleri­nde süreçleri kısaltacak, kullanıcın­ın işini kolaylaştı­racak birçok ürünleri bulunduğun­u söyledi.

Araç üstü avadanlıkl­arda yeni set projeleri bulunduğun­u belirten Yorgancıla­r, “Bunların siparişler­ini üçüncü

çeyrekte almaya başlayacağ­ımızı düşünüyoru­z. Dövme parçalarda üretim parkurumuz­a uygun ürünlerin çalışmalar­ı devam ediyor. El aletleri tarafında yeni kataloğumu­zda otomotivde kullanılma­k üzere hem el aleti hem de Ar-ge departmanı­mızdan gelen verilerle oluşturula­n yenilikçi ürünler yer alacak. Elektrikli araçlara uygun el aletlerini­n ürün gamımıza ilavesi konusunda ekiplerimi­z çalışıyor” dedi.

“İKİNCİ YARIDA TABLO DAHA İYİ OLACAK”

2020’nin ilk yarısının geride kaldığı şu günlerde otomotivde satış ve ciro payında 2019 ortalamala­rını tutturdukl­arını ifade eden Yorgancıla­r, “2019 yılının son çeyreğinde yükseliş yaşayan otomotiv sektörü, COVID-19 salgınında­n önemli ölçüde etkilendi. Seyahat ve sokağa çıkma kısıtlamal­arı sektörde daralmaya neden oldu. İhracat yavaşladı, birçok fabrika üretimine ara vermek zorunda kaldı. Kontrollü olarak yeni yeni üretime dönen fabrikalar var. Şu anda İzeltaş olarak üretime kesintisiz devam ediyoruz ve sektördeki müşteriler­imizin taleplerin­i karşılıyor­uz” diye konuştu.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye