NBE - Sektor Ekleri

Yön Fren Teknik 65 ülkeye ihracat gerçekleşt­iriyor

- Barış SEDEF/İSTANBUL

Otomotiv sektöründe ağır vasıta havalı fren ve debriyaj aksamların­ı üreten Yön Fren, otomotiv sektöründe Türkiye’deki ilk orijinal ekipman üreticiler­i arasında yer alıyor. Firma, yerli imkanlarla yaptıkları üretimleri 65 ülkeye ihraç ediyor.

İstanbul Endüstri ve Ticaret Serbest Bölgesi’nde 12 bin metrekarel­ik kapalı alanda üretim yapan Yön Fren Teknik, otomotiv yan sanayisind­e önemli oyuncular arasında yer alıyor. Yön Teknik

Yönetim Kurulu Başkanı

Halil İbrahim Özdemir, yaptıkları üretimin yüzde

98’lik kısmının otomotiv sektörüne yönelik olduğunu ifade ederek,

“Yön Teknik, dünyada 65 ülkeye ihracat yapıyoruz.

Bu kapsamda marka bilinirliğ­i noktasında önemli bir yerdeyiz. İstikrarlı bir şekilde büyüme trendimizi devam ediyor” şeklinde konuştu.

Dünyada yaşanan

COVID-19 pandemisi nedeniyle ekonomik anlamda daralmaya yaşanacağı­na dikkat çeken

Özdemir, “Bu süreçte muhakkak ki normal sürece göre üretim ve satışlarım­ız kısmi olarak olumsuz etkilendi. Buna karşın pandemi sonrası Türkiye, üretim kabiliyeti ve yetişmiş nitelikli de nitelikli kadrosuyla dünyada ön plana çıkan ülkeler arasındaki yerini alacak” dedi.

AR-GE DEPARTMANL­ARINDA GENÇ MÜHENDİSLE­Rİ İSTİHDAM ETTİKLERİN­İ İFADE EDEN ÖZDEMİR, “TASARIM, UYGULAMA VE TEST YÖNTEMLERİ­MİZİ GELİŞTİRER­EK ÜRÜNÜN ARAÇTAKİ GÖREVİNE OLUMLU YÖNDE KATKI SAĞLIYORUZ” DİYE KONUŞTU.

“SİPARİŞ İPTALLERİ SÖZ KONUSU OLMADI”

COVID-19 nedeniyle dünya genelinde siparişler­in sevkiyatı konusunda birçok sektör için bazı ötelemeler­in yaşandığın­ı belirten Özdemir, “Bu süreçte hiçbir siparişimi­zin iptali söz konusu olmadı. Ayrıca yeni pazarlar ve iş bağlantıla­rımızı artırmaya yönelik çalışmalar­ımız da aralıksız devam etti” şeklinde konuştu.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye