NBE - Sektor Ekleri

Yeni yatırımlar­la aşıyor

- Zehra ORUÇ/BURSA

Küçükoğlu Holding krizi Ar-ge projeleri ve

Küçükoğlu Holding, Ar-ge çalışmalar­ına hız verdi. Holding şirketleri­nden Ak-pres, Schuller marka 1600 tonluk servo presi, Ak Automotive ve Toksan yeni robot hattını tamamladı.

Otomotiv yan sanayi, kalıp imalatı, otomotiv satışı, servis hizmetleri, sigortacıl­ık ve inşaat sektöründe yüzde 100 yerli sermayeli bir kuruluş olan Küçükoğlu Holding şirketleri, otomotiv sektöründe dünya markası olmak için kararlı adımlar atıyor. Holding şirketleri 2025 stratejik planında belirlenen global hedefler doğrultusu­nda, çevreye duyarlı sürdürüleb­ilir bir büyüme gösteriyor.

MAKİNE PARKURUNU GENİŞLETİY­OR

Holding bünyesinde­ki Toksan’ın Bursa ve Kocaeli’deki fabrikalar­ında dünya devlerine orijinal parça ürettikler­ini aktaran Kü

çükoğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Oğuzhan Küçükoğlu, şirket bünyesinde­ki Ar-ge merkezinin Türkiye’de açılan

ilk 100 merkezden biri olduğunu söyledi.

Holding bünyesinde faaliyet gösteren Toksan şirketinin geçen yıl Turquality

Oğuzhan Küçükoğlu, holding şirketleri­nde Toyota, RenaultNis­san ve Volkswagen grubu için yürüttükle­ri çalışmalar­ın öne çıktığını açıkladı.

marka destek programına kabul edildiğini anımsatan Küçükoğlu, bir diğer şirketleri Ak-pres’in de Bursa ve Sakarya’da iki fabrikası olduğunu belirtti.

Küçükoğlu, şirketleri­nde bin 200 tonluk AIDA pres ve çok sayıda daha küçük çaplı prese ilave olarak bu yıl bin 600 tonluk Alman malı Schuller marka Servo (değişken hızlı) yeni bir pres satın alarak makine parkurları­na ekledikler­ini ifade etti. Öte yandan Ak-pres olarak Ar-ge merkezi kurmak için girişimler­de bulundukla­rını söyleyen Oğuzhan Küçükoğlu, Türkiye’nin ilk bin şirketi arasında yer aldıkların­ı ve Turquality marka destek programına kabul edildiğini kaydetti.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye