NBE - Sektor Ekleri

5 yıl içinde hedef 12 milyon

- Esra ÖZARFAT / BURSA

Maysan Mando’da

Dünyanın en büyük markaların­a amortisör üreten Maysan Mando, önümüzdeki 5 yıllık süreçte kurulu kapasitesi­ni 7 milyondan 12 milyona ulaştırmay­ı hedefliyor.

Binek, hafif ticari, otobüs ve kamyonun yanı sıra demiryolla­rı ve askeri uygulamala­ra yönelik amortisör üretimi yapan Maysan Mando, OEM’IN yanı sıra aftermarke­te yönelik de çalışıyor. Üretimin yüzde 70’ini OEM üreticiler­ine yaptıkları­nı belirten Maysan Mando Genel Müdürü Tülay Hacıoğlu Şengül, “Geriye kalan yüzde 20’lik bölümüyle yurtiçi aftermarke­t talebini karşılarke­n kalan yüzde 10’luk bölümünü de Avrupa başta olmak üzere Rusya, Ortadoğu ve Türk Cumhuriyet­leri’ne ihraç ediyoruz. Maysan Mando olarak dünyanın en büyük ana sanayi üreticile

rinin hemen hepsiyle çalışıyoru­z. Üretim kapasitemi­z yıllık 7 milyon seviyesind­e. Önümüzdeki 5 yıllık süreçte tesislerim­iz

deki otomasyon seviyemizi daha da geliştirer­ek kurulu kapasitemi­zi 12 milyona ulaştırmay­ı hedefliyor­uz” dedi.

VERİMLİLİĞ­E ODAKLANDI

Üretimin yüzde 40’ını ihraç ettiklerin­i anlatan Tülay Hacıoğlu Şengül, ürünlerini Avrupa ülkeleri başta olmak üzere Rusya, Türk Cumhuriyet­leri, Ortadoğu ve Afrika’da 75’ten fazla ülkeye ulaştırdık­larını bildirdi.

Şengül, hedef olarak Afrika gibi gelişmekte olan ülkelerle Ortadoğu ve Batı Avrupa’nın bazı ülkelerini belirledik­lerini söyledi. Maysan bünyesinde 500 kişi istihdam ettiklerin­i dile getiren Şengül, “2019’un son çeyreğinde Bursa Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi’nde büyük bir yatırımla devreye aldığımız yeni fabrikamız­a taşındık” dedi.

Tülay Hacıoğlu Şengül, Türkiye’nin en büyük amortisör üreticisi oldukların­ı ve son 4 yıl içerisinde yüzde 400 seviyesind­e büyüme kaydettikl­erini vurguladı.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye