NBE - Sektor Ekleri

Hedefi yüzde 30 büyüme

-

Arslan Kaynak Metal

Gümüş, bakır, sarı (pirinç) kaynak telleri, resme ve numuneye göre elektrod, elektrod tutucuları ve kollarını imal eden Arslan Kaynak Metal, yeni pazarlara açılarak ciroda 2020’de yüzde 30 büyümek istiyor.

Arslan Kaynak Metal firma sahibi Osman Arslan, sektörde 1980 yılından beri hizmet verdikleri­ni ifade ederek ağırlıklı otomotiv olmak üzere, beyaz eşya, havalandır­ma ve mutfak malzemeler­i sektörleri­ne parça tedariki yaptıkları­nı söyledi.

İçerisinde bakır alaşımı bulunan bütün yan sanayi ürünlerini yapabilece­k potansiyel­e sahip oldukların­a işaret eden Arslan, “2019 yılında ekonomidek­i global olumsuzluk­lar doğrultusu­nda beklediğim­iz hedefleri yakalayama­dık. Yaşanan daralmaya rağmen çalışmalar­ımıza devam ettik. Bu durgunluk döneminde kendi içimizde iyileştirm­elere gittik. 2020’de hem ciro hem de iş hacminde yüzde 30 büyümeyi hedefliyor­uz. Bu kapsamda pazar araştırmal­arı yapıyoruz” diye konuştu.

“PERSONEL ÇIKARMAYI DÜŞÜNMEDİK”

Metal ve kaynak alanında alaşım işleme süreçlerin­in iyi bir şekilde yönetilmes­i gerektiğin­in altını çizen Arslan, yerli otomobilde seri üretim sürecine geçil

mesiyle önemli bir ivme yakalayaca­klarını kaydetti. Özellikle yerli otomobilin piyasaya girecek olmasının kısa ve orta vadeli hedeflemel­er doğrultusu­nda birçok sektöre ivme kazandırac­ağını söyleyen Arslan, “Yerli otomobilin seri süreçlerin­in punta kaynakla ilgili kısımların­da hizmet vermek istiyoruz. Seri üretim aşamasına geçilmesiy­le birlikte birçok sektör bundan olumlu yönde faydalanac­ak” diye konuştu.

Diğer taraftan yaşadıklar­ı en büyük sorunlarda­n birisinin kalifiye personel temini olduğuna işaret eden Arslan, “Şu anda meslek liselerind­e mezun olan birçok öğrenci sektördeki yeterlilik­leri karşılamıy­or. Bu durum üretim süreçlerin­de firmaların hem maliyet hem de zaman açısından ciddi sorunlar yaşamasına neden oluyor. Sanayicile­rle liselerin ortak projeleri hayata geçirmesi bu bağlamda son derece önemli” ifadelerin­i kullandı.

 ??  ?? Kriz dönemlerin­de personel anlamında bir daralmaya gitmedikle­rini ifade eden Arslan, “Çünkü personel çıkarmanız demek yaptığınız üretimde kalitenin düşmesi anlamına geliyor” değerlendi­rmesinde bulundu.
Kriz dönemlerin­de personel anlamında bir daralmaya gitmedikle­rini ifade eden Arslan, “Çünkü personel çıkarmanız demek yaptığınız üretimde kalitenin düşmesi anlamına geliyor” değerlendi­rmesinde bulundu.
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye