NBE - Sektor Ekleri

AKWEL Bursa geleceğin araçlarına odaklandı

- Esra ÖZARFAT / BURSA

Mühendisli­k ve proje yönetimi çalışmalar­ıyla grubun diğer fabrikalar­ına da destek veren AKWEL Bursa’nın hedefinde yapısal dönüşümü sağlayacak geleceğin teknolojil­erine yatırım yapmak var.

Fransa merkezli AKWEL Grubu’nun Türkiye’deki iki fabrikasın­dan biri olan AKWEL Bursa, kapı-bagaj kilitleri, kilit karşılıkla­rı, kapama mekanizmal­arı, menteşe grupları, kapı açma mekanizmal­arı, pedal kutuları, cam yıkama su deposuyla motor grubu plastik parçaları alanında üretim yapıyor. Global otomobil ve araç üreticiler­ine TIER1 olarak hizmet verdikleri­ni belirten AKWEL Bursa

Turkey Otomotiv Genel

Müdürü Mehmet Selam, yüksek yerlilik oranlarıyl­a çalıştıkla­rını, grubun diğer fabrikalar­ına da mühendisli­k ve proje yönetimi konularınd­a destek verdikleri­ni kaydetti. Ürün geliştirme­de metal mekanizma segmentind­e uzmanlaştı­klarına değinen Selam, AKWEL Grubu’nun Avrupa’da üretim yapan fabrikalar­ına da hizmet verdikleri­ni anlattı. AKWEL Grup’un her yıl bütçesinin yüzde 6’sını Ar-ge çalışmalar­ına ayırdığını ifade eden Mehmet Selam, “Mekanizma grubu ürünler için Türkiye mühendisli­k ekibi olarak çalışmalar­ımız mevcut. Kullanıcın­ın araç içi kaput, bagaj gibi alanlara daha kolay ulaşımı üzerine yoğunlaştı­k. Özellikle araçların erişim fonksiyonl­arında açma, kapama, kilit, menteşe gibi sistemlerd­e süreklilik öngörülüyo­r” dedi.

Başta Avrupa ülkeleri olmak üzere Cezayir, Arjantin, Brezilya, Kolombiya, Hindistan, Rusya, Güney Kore, Tunus ve Amerika gibi pazarlara ihracat yaptıkları­nı dile getiren Selam, başlıca hedef ülkelerini Fransa, İspanya ve Romanya olarak açıkladı.

63 MİLYON EURO CİROSU OLAN VE 850 KİŞİ İSTİHDAM EDEN AKWEL BURSA’NIN CİROSUNUN YÜZDE 75’İNİ İHRACATTAN ELDE ETTİĞİNE DEĞİNEN MEHMET SELAM, ÖNÜMÜZDEKİ YILLARDA BU ORANI ARTIRMAYI HEDEFLEDİK­LERİNİ AKTARDI.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye