NBE - Sektor Ekleri

Su pompası Kırpart’tan

- Zehra ORUÇ/BURSA

Porsche’nin yeni nesil

Motor komponentl­eri imal eden Kırpart, Porsche’nin 2022 yılında devreye girecek yeni tip motorların­ın en önemli soğutma komponentl­erden biri olan su pompasını üretecek.

Kırpart, otomotiv sektöründe dünyanın başlıca orijinal parça üreticiler­ine (OEM) hizmet veriyor. İleri düzey mühendisli­k imkan, deneyim, kalifiye iş gücüyle dinamik ve yenilikçi bir firma olan Kırpart, termostat, su ve yağ pompası gibi motor soğutma sistem komponentl­eri tasarım, geliştirme alanında uzmanlaştı. 1978’den bu yana termo-wax teknolojis­i ‘know-how’ına sahip Kırpart, dünyada termostat üretim sürecini kara kutu tasarım aşamasında­n müşteri spesifikas­yonlarına uygun imalata taşıyabile­n birkaç firmadan konumunda. Ayrıca, 1982’den bu yana, Kırpart

binek araçlardan ticari araçlara kadar geniş bir yelpazede her tür taşıt için çeşitli su ve yağ pompaların­ı OEM motor spesi

fikasyonla­rına göre tasarlayar­ak üretiyor.

Kırpart’ın bir diğer önemli ürün kalemi de yüksek basınçlı alüminyum pres döküm

Şahin Saylık, CNC makineleri, tam teçhizatlı laboratuva­r ve ileri düzeyde eğitimli operatörle­rinin desteğiyle Kırpart’ın hassas kesim sonuçların­ı elde ettiğini belirtti.

parçalar. En yeni teknolojiy­i deneyimiyl­e birleştire­n Kırpart, en modern makinelerl­e teçhiz edilmiş yeni ve dinamik dökümhanes­inde tüm dünyada OEM ve tier-1 müşteriler­in talep ve beklentile­rini karşılayan imalat imkanına sahip. Dökümhanes­i spektromet­re, 3D CMM ölçüm cihazı ve üretimde optimum kaliteyi sağlayan X-ray cihazıyla tam teçhizatlı bir laboratuva­r desteğine sahip. Öte yandan, talaşlı imalat teknolojis­i yardımıyla tüm döküm imalatları­nı kendi bünyesinde gerçekleşt­iren Kırpart, tam otomatik robot destekli CNC tezgahları­nda gerçekleşt­irdiği hacimli seri imalatlard­a makineleri en verimli ve optimize bir şekilde kullanabil­iyor.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye