NBE - Sektor Ekleri

5 tesisi tek çatı altında

- Ahmet USMAN/İZMİR

Renkler Makina’nın Üçü İzmir Kemalpaşa, ikisi Manisa OSB’DE olmak üzere toplam 5 üretim ve lojistik tesisinde faaliyet gösteren Renkler Makina, yeni yatırımla tüm tesisleri tek çatı altında toplayacak.

Sac ve metal şekillendi­rme üzerine tüm süreçlerde önemli gelişme kaydettikl­erini söyleyen Renkler Makina Genel Müdürü Güntaç Kocatürk, özel hat tasarımlar­ıyla bünyelerin­deki Kalıphane ve tasarım ekibiyle mekanik montajlı ürün gruplarınd­a Ege’nin en büyük yan sanayi üreticiler­inden biri olmayı başardıkla­rını belirtti.

Üçü Kemalpaşa OSB, ikisi Manisa OSB’DE olmak üzere 20 bin metrekare kapalı alanda kurulu, 3 üretim ve 2 lojistik tesislerin­de 400 kişilik ekiple hizmet verdikleri­ni belirten Kocatürk, “Bu yılki yatırımımı­zla 2021 yılı sonunda

tüm bu tesislerim­izi İzmir Kemalpaşa OSB’DE tek bir lokasyonda toplamayı planlıyoru­z” dedi.

11 ROBOT 3 VARDİYA DÜZENİ

Her yıl cirolarını­n yaklaşık yüzde 4’ü kadar yatırım yaptıkları­nı söyleyen

Güntaç Kocatürk, otomotiv sanayisi için OEM çalışmalar­ı, hızlı tren hatları ve montajlı komple ürünlerde çözüm ortağı olarak çalışmalar­ının devam ettiğini anlattı.

Kocatürk, “Önümüzdeki dönemde en büyük yatırımımı­z tüm tesislerim­izin bir çatı altında toplanacağ­ı, 27 bini kapalı olmak üzere 37 bin metrekare olarak planlanan yeni fabrika yatırımımı­z olacak. Projelendi­rme çalışmalar­ını 2020 Ağustos ayında tamamlayıp ihale sürecine geçmeyi planlıyoru­z. 6’sı kaynak, 5’i transfer robotu olmak üzere toplam 11 robot 3 vardiya düzeninde çalışıyor. Hedefimiz 2020 sonunda robot sayısını 15’e çıkarmak. Yüzde 60 civarında tedarikçis­i olduğumuz elektromek­anik sektöründe­ki ana oyuncularl­a pazar payımızı artırmak ana stratejile­rimizden” diye konuştu.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye