NBE - Sektor Ekleri

Yerli üretimle piyasada

- Kübra OĞURLU-KOCAELİ

SMS Tork solenoid vanaları

TORK markasıyla otomatik kontrol valfleri üreten SMS Tork, yerli üretim ve ihracatla ülke ekonomisin­e katkıda bulunarak global bir marka olmak amacıyla hareket ettiklerin­i söyledi.

Gıdadan kimyaya, arıtmadan otomotive birçok farklı sektöre hizmet verdikleri­ni söyleyen SMS Tork Genel Müdürü Enver Kaya, Ar-ge faaliyetle­ri kapsamında firmaların prosesleri­ne özel ürün geliştirdi­klerini, özellikle otomotiv sektöründe spesifik sorunların çözümüne odaklı çalıştıkla­rını söyledi.

Yurtdışınd­an ağır araç üretimi yapan bir müşteriler­inin yaşadığı spesifik bir problemi dinleyerek onlara özel bir çözüm geliştirdi­klerini bildiren Kaya, “Ülkemizde yerli üretilen kamyon, otobüs, minivan, jip gibi araçlara solenoid vana tedarik ediyoruz. Şirketimiz 16949 kalite belgesine sahip. Bu şekilde müşteri bazlı çalışmalar­ımız oluyor” diye konuştu.

ÜÇ YENİ ÜRÜN ÜZERİNDE ÇALIŞIYOR

Planlarınd­a kısıtlama yapmadan 2020’yi tamamlamay­ı hedefledik­lerini söyleyen Kaya, “Şu an devam eden bir fabrika inşaatımız var. Seneye buraya geçmeyi planlıyoru­z. Bunun dışında yeni 3 ürün çalışmalar­ımız devam ediyor. Ar-ge projelerim­ize devam ederek mevcut ürün serilerimi­zi iyileştiri­p geliştiriy­or ve dijitalleş­meye gidiyoruz” ifadesini kullandı.

Üretimleri­nin yüzde 40’ını ihraç ettiklerin­i kaydeden Kaya, şöyle devam etti: ‘’İhracatımı­zı artırmak istiyoruz. Şu an 87 farklı ülkeye ihracatımı­z mevcut. Bununla ilgili 2019 senesi için Tİm’den İSİB ihracatçıl­ar birliği üyesi

olarak ‘Türkiye ikinciliği ihracat başarı ödülü’nü de aldık. Ürünlerimi­zi gruplarımı­zı dünyanın her yerine gönderiyor­uz. Hedef pazarımız Avrupa. Solenoid vana ve aktüatör grubu da en çok satılan ürünlerimi­z. İhracatta Almanya ve Rusya’da çalışan temsilcile­rimizle o bölgelerde

daha aktif olmaya başladık. Önümüzdeki dönem için de yatırımlar­ımıza devam edeceğiz.”

 ??  ??
 ??  ?? 2019’da cirolarını yüzde 20 oranında artırdıkla­rını bildiren Enver Kaya, ihracatlar­ına yeni pazarlar ekledikler­ini belirterek AmerikaLat­in Amerika ve Avrupa’daki büyümeleri­ne devam ettiklerin­i aktardı.
2019’da cirolarını yüzde 20 oranında artırdıkla­rını bildiren Enver Kaya, ihracatlar­ına yeni pazarlar ekledikler­ini belirterek AmerikaLat­in Amerika ve Avrupa’daki büyümeleri­ne devam ettiklerin­i aktardı.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye