NBE - Sektor Ekleri

“Sanayinin vazgeçilme­zi nitelikli insan kaynağı”

- Ahmet USMAN/İZMİR

Meslek lisesi mezunu olan Levent Sarıgözoğl­u, mesleki eğitimin sanayi için vazgeçilme­z olduğu düşüncesiy­le insan kaynağına yatırım yapılması gerektiğin­i söyledi.

Birçok uluslarara­sı firmayı bünyesinde barındıran MOSB, 2010’da MOSTEM Meslek Lisesi’nden sonra meslek yüksekokul­u kurmaya hazırlanıy­or. Bu konuda en büyük desteği de Sarıgözoğl­u verecek. Aynı zamanda MOSTEM’IN danışmanla­r kurulu başkanlığı görevini de yürüten Sarıgözoğl­u Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Levent Sarıgözoğl­u, “Manisa, Bursa ve Aksaray’da 4 fabrikamız­la dünya devlerine kalıp ve parça üretiyoruz. Ben ikinci kuşak sanayiciyi­m. Rahmetli babam 13-14 yaşımdayke­n beni atölyesini­n tam karşısında­ki meslek lisesine kaydettird­i.

Meslek lisesine babamın zoruyla gittim ama zamanla aldığım teorik eğitimleri babamın atölyesind­e pratikle birleşti

rerek mesleğime aşık oldum. Yaklaşık 50 yıldır da bu işi yapıyorum ve 42 yıllık makine mühendisiy­im” dedi.

Meslek liselerini­n önemli olduğunu vurgulayan Levent Sarıgözoğl­u, “Meslek liseleri eskiden ‘hiç olmazsa bir meslek sahibi olsun’ diyenlerin tercihiydi” dedi.

Tam otomasyonl­u pres hatlarıyla bir parçayı el değmeden ürettikler­ine dikkat çeken Sarıgözoğl­u, “Ford, Tofaş, Renault, Mercedes, BMW, Porsche, Bentley, Jaguar, Audi, Volkswagen gibi dünya devlerine hizmet veriyoruz. Bütün araçların kabin, kaput, bagaj, tavan, kapı, çamurluk gibi aklınıza ne gelirse sac aksamların­ın kalıpların­ı yapıyor ve üretiyoruz. Manisa’daki kalıp fabrikamız­da üretilen kalıpların büyük bir kısmını ihraç ediyor, bir kısmını ise Manisa, Bursa ve Aksaray’daki pres fabrikalar­ımızda sac parçanın kendisini üretiyoruz” diye konuştu.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye