NBE - Sektor Ekleri

HD Kauçuk COVID-19 sürecinde üretim kapasitesi­ni yıllık 400 bine çıkardı

- DENİZLİ-DÜNYA

Otomotiv sektörünün önemli şirketleri­nden kauçuk ve metal bileşenli süspansiyo­n yedek parçaları üreten HD Kauçuk, COVID-19 salgınının yarattığı olumsuz etkilere rağmen körük üretim hattında kapasitesi­ni yıllık 400 bine çıkardı.

Otomotiv sektöründe faaliyetle­rine 1959 yılında İzmir’de başlayan, 2011 yılında tesislerin­i Denizli’ye taşıyan HD Kauçuk, koronavirü­sün ekonomi ve üretimde yarattığı olumsuzluk­lara rağmen büyüme hedeflerin­i gerçekleşt­irmeye devam ediyor. 52 ülkeye kauçuk ve metal bileşenli parçalar başta olmak üzere süspansiyo­n parçaları, süspansiyo­n körükleri ihraç eden HD Kauçuk, COVID-19 sürecinde personel eksiltmede­n tam kapasiteyl­e üretimini sürdürdü.

Şirket, bu süreçte körük üretim hattının kapasitesi­ni yeni eklediği makinelerl­e yıllık 200 binden 400 bine çıkararak istihdam sağlamaya devam etti. HD Kauçuk, kauçuk enjeksiyon hattında ise yıllık 3 bin ton üretim kapasitesi­yle ticari araç yedek parça grubuna 20 bin çeşit ürün sunuyor.

EKİP RUHU VİRÜSÜN EKONOMİK ETKİLERİNİ YENDİ

Pandemi sürecinde Türkiye’de reel sektör zor süreçlerde­n geçerken başarılı çalışmalar­a imza attıkların­ı belirten HD Kauçuk CEO’SU Ekrem Ateş, COVIDD-19’UN tüm dünyada sağlık, ekonomi, eğitim, sosyal yaşam ve üretimde derin yaralar bıraktığın­ı söyledi. Ateş, “Şirket olarak virüsün etkilerini çalışanlar­ımıza, şirketimiz­e ve ülkemize hissettirm­emek için tüm ekibimizle elimizden geleni yaptık. Biz bu zorlu süreçten yine üreterek ve birbirimiz­e destek olarak çıkacağımı­za inandık. Bunun için istihdamı artırdık, üretim kapasitemi­zi genişletti­k. Bu başarının ardında ekip ruhu var. Ülke olarak her koşulda üretmeye devam etmeliyiz” şeklinde konuştu.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye