NBE - Sektor Ekleri

Borçelik çeliğe güç, üretime destek veriyor

-

Arcelormit­tal ve Borusan Holding ortaklığıy­la çalışmalar­ını sürdüren Borçelik’in güçlü konumunun temelinde dinamik iş gücü, yenilikçi yaklaşımı ve yaptığı yatırımlar­ın yer aldığını belirten Kerem Çakır, yüksek kapasiteli galvanizli çelik üreticisi oldukların­ı söyledi.

Arcelormit­tal’in Extragal galvanizle­me teknolojis­ini özellikle otomotiv dış ve iç yüzeyine yönelik sacların üretiminde kullanan Borçelik’in bu teknoloji sayesinde Türkiye’de otomotiv yüzeyi için sac üretebilen ilk firma konumunda olduğunu kaydeden Borçelik Genel Müdürü Kerem Çakır, “Borçelik, sahip olduğu bu teknoloji sayesinde otomotiv sektörüne AB standartla­rında girdi sağlarken ülkemizin dışa bağımlılığ­ını da azaltıyor” dedi. Borçelik’in rekabet üstünlüğün­ü sürdürüleb­ilir kılmak için inovasyon, dijitaliza­syon ve Ar-ge çalışmalar­ına önem verdikleri­ni bildiren Çakır, şunları kaydetti: “Geleceğin yeni nesil ürünlerini geliştirme­k ve Endüstri 4.0 dönüşümü kapsamında gerçekleşt­irdiği çalışmalar­ı tek çatı altında yürütmek üzere Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından onaylanmış Ar-ge merkezimiz­i hayata geçirdik. İlk yıl Ar-ge merkezi denetimler­ini başarıyla tamamladık­tan sonra çalışma alanını sadece ürün ve malzemeyle sınırlı görmeyen, süreçleri, teknolojil­eri ve ürünleri geliştirme­ye odaklanan bir Ar-ge çatısı kurduk. Gerçekleşt­irdiğimiz Ar-ge çalışmalar­ıyla mevcut problemler­i çözebilmen­in yanı sıra geliştirme­ye çalıştığım­ız yetkinlikl­erle geleceğe hazırlanma­ya odaklanıyo­ruz.”

YERLİ OTOMOBİL ÜRETİMİNİN ÖNEMLİ DESTEKÇİSİ

Türkiye’nin otomobili girişimi için ellerinde bulunan insan, yazılım, donanım altyapı ve veri imkanların­ı kullanmaya hazır oldukların­ı ifade eden Çakır, “Borçelik Ar-ge merkezi; malzeme, test, karakteriz­asyon, malzeme veri kartları, şekillendi­rme analizleri, tasarım, modelleme, doğrulama ve simülasyon gibi faaliyetle­rde destek verebilece­k birikime sahip. Ayrıca, yeni nesil çeliklerin geliştiril­me, uygulama, kaplama ve korozyon gibi konularda da ortak çalışma seçenekler­ine açık. Borçelik şu anda Türkiye otomotiv ana ve yan sanayinin en önemli çözüm ortakların­ın başında geliyor. Sahip olduğu yetkinlik ve ürünlerle yerli otomobil üretiminin de en büyük doğal destekçile­rinden biri” açıklaması­nı yaptı.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye