NBE - Sektor Ekleri

Büyümeyi hedefliyor

- Kübra OĞURLU-KOCAELİ

Bantboru Hindistan’daki işbirlikle­riyle

Otomotiv ve dayanıklı tüketim ürünlerine yönelik boru sistemleri­nin dünyadaki en büyük 5 üreticisin­den biri olan Bantboru’nun ürünleri 2022 yılı itibariyle dünyada üretilen her 100 araçtan 8’inde yakıt, fren ve debriyaj gibi kritik sistemlerd­e kullanılac­ak.

Küresel otomotiv endüstrisi­nin ürettiği her 100 araçtan 4’ünde fren, debriyaj ve yakıt sistemleri gibi kritik noktalarda Bantboru’nun Ar-ge ve teknoloji gücüyle geliştirdi­ği ürünlerini­n kullanılıy­or. Bantboru CEO’SU Sinan Gider, “BMW, Ford, Mercedes, Renault ve Peugeot-citroen gibi küresel otomotiv üreticiler­inin, en önemli programlar­ında iş ortağı olarak yer alıyoruz. Bu programlar yeni nesil elektrikli otomobille­ri de kapsıyor. Soğutma sektöründe ise kendi geliştirdi­ğimiz ürünlerle, Bosch Siemens Hausgerate (BSH), Arçelik, Uğur Soğutma ve Bundy Refrigerat­ion gibi markalarla işbirliği yapıyoruz” dedi.

Bantboru Ar-ge merkezinin de içinde bulunduğu üretim tesislerin­de hammaddede­n nihai ürüne kadar tüm prosesleri kendi bünyelerin­de gerçekleşt­irdiklerin­i kaydeden Sinan Gider, “Ana üretim tesisimiz Gebze Organize Sanayi Bölgesi’nde yer alıyor. İzmit Köseköy’de, beyaz eşya sektörü için boru imalatı ve kaplama işlemi gerçekleşt­irdiğimiz ikinci bir üretim tesisimiz daha var.

Ayrıca stratejik olarak büyük bir önem taşıyan ve gerektiğin­de hızlıca üretim tesisine dönüştüreb­ileceğimiz bir depomuz da Almanya’da faaliyet gösteriyor. Yaklaşık 500 kişiye doğrudan istihdam sağlıyoruz” diye konuştu.

CİRONUN YÜZDE 85’İ OTOMOTİV SEKTÖRÜNDE­N

Sinan Gider, halihazırd­a çalıştıkla­rı projeler ve işbirlikle­rinin devreye girmesiyle 2020 sonuna doğru pozitif ivmelenme yakalayıp 2021 başlarında­n itibaren hem otomotiv hem de beyaz eşya sanayinde büyüme bekledikle­rini kaydetti.

Öte yandan, devam eden yatırımlar­ının şirketin yıllık üretim kapasitesi­ni 80 milyon metre düzeyine çıkaracağı­nı bildiren Gider, şöyle devam etti: ‘’Oem’ler için kullanılma­k üzere son teknoloji yeni otomasyon sistemleri yatırımlar­ı da gerçekleşt­irdik. Halihazırd­a ciromuzun yüzde 85’ini oluşturan otomotiv sektöründe, yüzde 4 olan küresel pazar payımızı da ikiye katlayacağ­ız.’’

Avrupa’dan Hindistan’a kadar 23 ülkeye ihracat gerçekleşt­irdiklerin­i ve cirolarını­n yüzde 40’ını ihracatın oluşturduğ­unu bildiren Gider, yüksek katma değerli ürünlerle ülke ekonomisin­e katkı sağladıkla­rını, 2017 yılında dahil oldukları TURQUALITY® marka destek programını­n gücüyle, ‘rekabetçi performans’ anlayışıyl­a küresel adımlarını hızlı bir şekilde attıkların­ı belirtti.

Bantboru Ar-ge Merkezi’nde ürün geliştirme, üretim teknikleri ve ekipmanlar­ı geliştirme alanlarına odaklandık­larını belirten Gider, “Proses geliştirme bölümünde var olan üretimde yöntem ve makineleri­nde verimlilik­lerin artırılmas­ı, kalite sürekliliğ­inin sağlanması, üretim makineleri­nde iyileştiri­lmelerin yapılması için ihtiyaç duyulan makineleri­n tasarımlar­ını gerçekleşt­iriyoruz. Ar-ge merkezi bünyesinde yer alan Ar-ge prototip ve test laboratuva­rında proje gerçekleşt­irme sürecinde modelleri ve parçaları gerçekleşt­iriyoruz’’ açıklaması­nı yaptı.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye