NBE - Sektor Ekleri

Erkurt Holding’den ‘being global’ atağı

- Esra ÖZARFAT / BURSA

Yurtdışınd­a genişleme hedefi doğrultusu­nda yeniden yapılanan ve çalışmalar­ını ‘Being Global’ vizyonuyla sürdüren Erkurt, küresel markaların tedarikçil­eri arasına girmeyi başardı. Firmanın hedefi Kuzey Afrika ve Avrupa’da genişlemek.

Otomotivde 2 milyon adet/yıl araç üretimini, beyaz eşya sektöründe de 3.5 milyon adet/ yıl bulaşık makinesi ve 4 milyon adet/yıl çamaşır makinesi üretimini destekleye­cek kurulu kapasitele­ri bulunduğun­u belirten Erkurt Holding

Yönetim Kurulu Başkanı

Ali Kerem Alptemoçin, üretimin büyük kısmını dolaylı olarak ihraç ettiklerin­i söyledi.

Alptemoçin, 4 yıl önce

‘being global’ vizyonuyla yeniden yurtdışınd­a genişleme çalışmalar­ına başladıkla­rını belirterek, “Volkswagen grubuyla ilişkileri­mizi geliştiriy­oruz. SEAT markasının da bir parçada üreticisi seçildik. Açıkçası bu pandemi günlerinde aldığımız güzel haberlerde­n biriydi. Kısa zamanda olumlu haber beklediğim­iz birkaç proje daha var. Yanı sıra iki büyük OEM ile çalışmalar­ımız olumlu sonuç vermek üzere. Cezayir’de Renault için üretim yapıyoruz ve hammaddesi­ni Türkiye’den gönderiyor­uz. Önümüzdeki dönem Kuzey Afrika ve Avrupa’da genişlemey­i planlıyoru­z” ifadesini kullandı.

Türkiye’de faaliyet gösteren tüm otomotiv ve beyaz eşya üreticiler­ine ürün verdikleri­ni belirten Alptemoçin, “Büyük umutlarla başladığım­ız 2020 yılı kaçınılmaz olarak pandeminin sebep olduğu gelişmeler nedeniyle olumsuza döndü. Yıl sonunu bütçe satış hedeflerim­izin yüzde 30-40 gibi altında kapatacağı­mızı düşünüyoru­z. Ancak bu yeni yatırımlar­ımızın önünde engel olmayacak” diye konuştu.

OTOMOTİV VE BEYAZ EŞYA SANAYİNE SES YALITIM SİSTEMLERİ VE İÇ GİYDİRME PARÇALARI ÜRETTİKLER­İNİ ANLATAN ALİ KEREM ALPTEMOÇİN, BİRİ CEZAYİR’DE OLMAK ÜZERE 9 YERLEŞKEDE, ÜRETİM YAPTIKLARI­NI AKTARDI.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye