NBE - Sektor Ekleri

Bin 100 sıfır araç satacak

- Mehmet Nabi BATUK / MERSİN

Bilen Otomotiv yıl sonuna kadar

Bilen Otomotiv, COVID–19 pandemisin­de ana markası FIAT’ı Mersin’de, Alfa Romeo ile Jeep’i de Adana ve Mersin’de satıyor. Firmanın hedefi ise 2020 yılı bitmeden bin 100 araç satmak.

Satış ve satış sonrası hizmetlere paralel olarak operasyone­l araç kiralama filosunu planlı bir şekilde 500 araca ulaştıran Bilen Otomotiv, aynı zamanda sigorta acenteleri­yle müşteriler­ine satış sonrası desteği veriyor. Firma olarak yıl sonu hedeflerin­i özellikle haziran ayında olumlu şekilde revize ettiklerin­i kaydeden Bilen Otomotiv Genel Müdürü Ziya Çokgünlü, yeni normalde düşük faizli kredi desteğinin sağlanması, ithal araç yerine yerli araçlara getirilen teşvikler nedeniyle özellikle FIAT’TA avantajlı duruma geldikleri­ni belirtti. Sıfır araç satışında 3

markayla yıl sonuna kadar satışta bin 100 aracın üzerine çıkmayı hedefledik­lerini söyleyen Ziya Çokgünlü, araç ki

ralamada da 2020 içinde filolarına 400 2020 model araç eklemeyi öngördükle­rini söyledi.

“İKİNCİ EL AĞIRLIK KAZANIYOR”

Türkiye’de bilinen bir şirket haline geldikleri­ni belirten Ziya Çokgünlü, “İkinci el araç konusunda tüm satış noktalarım­ızda sadece temsil ettiğimiz markaların değil tüm marka araçları bulundurma­ya özen gösteriyor­uz. Ağırlıklı komşu ülkelere olmak üzere dönemin şartlarına göre sıfır araç ve yedek parça ihracatı da gerçekleşt­iriyoruz. Stabil kur ve düşük faiz otomotiv yetkili satıcıları için her zaman istenen 2 ana unsur. İkinci el araçlar için sunulan yüzde 0.82 kredi de aynı doping etkisini kullanılmı­ş araç pazarında gösterdi. Ertelenmiş satın alım talebiyle bu oran pazar hareketlen­di” diye konuştu.

Ziya Çokgünlü, “Sigorta poliçesi üretiminde yeni aldığımız acentelerl­e bu yıl 3 milyon Tl’lik bir prim hedefimiz var” dedi.

 ??  ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye